Dapatkan perlindungan insurans kereta terbaik pada harga paling berpatutan

Motorist Technology Sdn Bhd adalah ejen rasmi sah Liberty General Insurance Berhad (19780100753) dan Etiqa General Takaful Berhad (201701025031).

980,000

Pemandu Dilayan

RM4,812,000,000

Dalam Urus Niaga Kenderaan

2,400

Pengedar Automotif Bertauliah

Dapatkan Insurans Motor Anda dalam 3 Langkah Yang Mudah

Submit Details

Hantar Butiran Anda

Berikan kami butiran yang diperlukan untuk mengisi maklumat asas kereta anda.

Receive Quotes

Terima Sebut Harga dalam 24 Jam

Selepas mendapatkan sumber daripada rakan kongsi insurans kami, kami akan memberikan anda pelan yang paling berpatutan.

Purchase Insurance

Beli Insurans

Buat pembayaran dalam talian dan kami akan membeli pelan pilihan anda bagi pihak anda.

Mengapa Anda Perlu Dapatkan Insurans Daripada Kami?

Platform Paling Dipercayai di Asia Tenggara

4.9/5 bintang kami di Facebook dan Google Review tidak salah. Kami mengendalikan premium insurans bernilai lebih RM100,000 setiap bulan.

0% Ansuran Tanpa Faedah

Nikmati 0% ansuran tanpa faedah apabila anda memperbaharui insurans motor anda dengan kami. Kedua-dua pelan ansuran 6 dan 12 bulan tersedia.

Lancar dan Mudah

Daripada meminta syarikat insurans yang berbeza untuk mendapatkan harga, kami membantu anda memilih insurans motor yang terbaik dan paling berpatutan untuk keperluan pemanduan anda.

Telus dan Fleksibel

Kami faham jika anda mempunyai keraguan. Itulah sebabnya kami membuat janji untuk tidak memaksa jualan ke atas pelanggan kami. Jika anda tidak pasti dan memerlukan lebih banyak masa untuk membuat keputusan, sila beritahu kami!

Soalan Lazim

Terdapat tiga jenis insurans kereta yang berbeza di pasaran: Komprehensif, Pihak Ketiga, Kebakaran & Kecurian (TPFT), dan Pihak Ketiga Sahaja (TPO). Di bawah Akta Jalan dan Keselamatan Malaysia, adalah wajib untuk memiliki sekurang-kurangnya polisi insurans kereta TPO.

TPO adalah yang paling asas, dan ia meliputi sebarang kos yang berkaitan dengan anda kerana merosakkan kereta seseorang dan perbelanjaan perubatan mereka. Ia adalah polisi terbaik untuk sesiapa yang mencari insurans kereta murah. TPFT ialah pelan peringkat pertengahan yang meluaskan perlindungan kepada kerugian akibat kebakaran dan kecurian yang tidak disengajakan. Pelan komprehensif ialah dasar yang paling biasa dan menyeluruh. Ia meliputi bukan sahaja liabiliti pihak ketiga, kebakaran dan kecurian, tetapi juga kerugian dan kerosakan kepada penumpang, kenderaan, harta benda dan diri anda sendiri.

Jika anda memandu kenderaan yang berumur lebih daripada sepuluh tahun, anda mungkin ingin menukar kepada pelan peringkat rendah untuk menjimatkan wang, kerana terdapat kemungkinan lebih tinggi untuk anda membuang kenderaan anda dan bukannya membaikinya selepas kemalangan.

Terdapat pelbagai faktor yang akan mempengaruhi premium insurans anda. Faktor termasuk pengalaman memandu, NCD, umur, jantina, butiran kenderaan (buatan/model/umur), pekerjaan, sejarah tuntutan, jenis perlindungan dan penggunaan kenderaan.

Di Motorist, kami berjanji untuk membantu anda mencari polisi insurans motor terbaik pada harga paling berpatutan.

Ya, anda harus menambah pemandu bernama pada insurans motor anda jika kenderaan anda dipandu secara tetap oleh orang lain selain anda. Dengan menambah pemandu yang dinamakan, mereka akan berkongsi tahap perlindungan insurans yang sama seperti anda, pemegang polisi.

Walau bagaimanapun, sila ambil perhatian bahawa premium insurans anda mungkin meningkat bergantung pada profil, pengalaman dan sejarah pemanduan pemandu yang dinamakan. Inilah sebabnya anda harus sentiasa membandingkan sebut harga insurans motor dalam talian terlebih dahulu.

Anda boleh memperbaharui insurans motor anda dua bulan sebelum ia tamat tempoh. Dengan cara itu, anda akan mempunyai masa yang mencukupi untuk memperbaharui cukai jalan anda atau memeriksa kenderaan anda.

Lebihan, atau boleh ditolak, adalah sebahagian kecil daripada sebarang tuntutan yang tidak akan dibayar oleh syarikat insurans motor anda. Lebihan pembayaran lahir dari poket anda dan diperlukan untuk mengekang tuntutan kecil. Ia juga menyerahkan beberapa tanggungjawab kepada pemandu dan membantu mengekalkan premium insurans rendah.

Jika anda seorang pemandu yang berhati-hati dan tidak membuat sebarang tuntutan selama beberapa tahun berturut-turut, anda akan menikmati Diskaun Tanpa Tuntutan (NCD). Untuk setiap tahun anda tidak membuat tuntutan, anda akan menikmati diskaun ketika anda memperbaharui polisi anda, sehingga maksimum 55%. Ini bermakna jika anda melalui enam tahun tanpa mengemukakan tuntutan, premium insurans anda akan dikurangkan lebih dari separuh, menjimatkan wang anda!

Hanya syarikat insurans anda mempunyai rekod NCD anda. Sila hubungi syarikat insurans semasa anda untuk menyemak NCD anda.

Tidak. Kami akan membantu anda mendapatkan daripada syarikat insurans yang berbeza terlebih dahulu. Anda tidak bertanggungjawab untuk menerima sebarang sebut harga yang diberikan kepada anda.

Inilah apa Arman dan 675 pemandu berbahagia kami berkata tentang kita perkhidmatan!

An efficient salesperson to work with that understands the customer needs. The insurance package was indeed decided within a couple of days after a clear explaination and assurance given by her. Keep up the good work

Andy

Hakiem Lee

Francis

Jur

Jet

Arman

Sivanlee

Kamarudin Taib

Motorist Hubungi Kami

A 2009 PROTON SAGA 1.3 AUTOMATIK has been insured by Etiqa General Takaful for RM457

1 hari ago

A PROTON GEN 2 has been insured by Etiqa General Takaful for RM206

6 sehari ago

A 2015 VOLKSWAGEN TIGUAN has been insured by Etiqa General Takaful for RM3,956

7 sehari ago