Menerima pinjaman kereta dan sokongan dokumen bagi urusan kenderaan

1,004,000

Pemandu Dilayan

RM4,953,000,000

Dalam Urus Niaga Kenderaan

2,500

Pengedar Automotif Bertauliah

Apa yang kami boleh lakukan untuk anda

Pinjaman Kereta

Pinjaman Kereta

Kami membantu pembeli memohon pinjaman kereta dan menyelesaikan sebarang pinjaman tertunggak untuk penjual.

Pembayaran

Pembayaran

Kami memudahkan proses pembayaran untuk memastikan urus niaga yang lancar dan telus.

Pemindahan Hak Milik

Pemindahan Hak Milik

Kami menyelia keseluruhan proses pemindahan kenderaan JPJ untuk mengelakkan sebarang masalah.

Car Loan & Paperwork

Jumpa kereta idaman anda? Jangan bimbang, biar kami bantu anda!

Motorist akan menguruskan semua dokumen yang diperlukan untuk pembeli dan penjual. Hanya hantar kepada kami Perjanjian Jual Beli yang lengkap, dan kami akan menyelesaikan yang lain. Kami membantu kedua-dua pihak dengan pinjaman, insurans, pembayaran, dan Penukaran Hak Milik JPJ.

Muat Turun Borang

Kenapa Anda Perlu Memilih Kami?

Platform Paling Diyakini di Malaysia

4.9/5 bintang kami pada ulasan Facebook dan Google tidak mungkin salah. Kami juga mengendalikan bilangan kereta terbanyak di Malaysia, pengendalian dan purata adalah sebnayak 500 kes setiap bulan.

Selamat dan Terkawal

Kami kekal berkecuali untuk membantu kedua-dua pihak mencapai transaksi yang saling memuaskan. Sebarang pertikaian atau perselisihan faham akan diketengahkan untuk memastikan keadilan dan ketelusan.

Lancar dan Mudah

Kami akan mengawasi keseluruhan proses pemindahan pemilikan kenderaan dari awal hingga akhir. Daripada pinjaman bank kepada penyudahan kertas kerja, kami memastikan pemindahan yang lancar untuk kedua-dua pihak pembeli dan penjual.

Pilihan Fleksibel dan Berdaya Saing

Kami menawarkan pilihan pinjaman bank yang fleksibel dan kompetitif untuk pembelian kereta anda. Kami juga boleh membantu anda mencari polisi insurans yang berpatutan daripada pelbagai syarikat insurans.

Soalan Lazim

Kedua-dua pihak perlu menjadualkan pertemuan untuk memeriksa dan menguji kenderaan. Jika pembeli berpuas hati, mereka akan meletakkan deposit, dan kedua-dua pihak akan menandatangani perjanjian jual beli. Kami akan menguruskan kertas kerja yang selebihnya setelah menerima perjanjian jual beli yang ditandatangani. Anda boleh memuat turun salinan perjanjian jual beli di sini.

Kebanyakan transaksi kenderaan boleh diselesaikan jika anda mempunyai pengetahuan yang baik tentang cara pemilikan kereta berfungsi di Malaysia. JPJ telah menjadikan proses transaksi dengan munasabah mudah. Walau bagaimanapun, ia menjadi lebih rumit apabila pinjaman bank terlibat. Contohnya, apabila terdapat pinjaman bank tertunggak yang memerlukan penyelesaian penuh, atau apabila pembeli memerlukan pinjaman bank baru. Untuk memastikan penyerahan yang lancar, anda boleh mendapatkan bantuan profesional untuk memudahkan proses tersebut.

Kami membantu kedua-dua penjual dan pembeli dengan memastikan semua kertas kerja yang diperlukan dilengkapkan untuk penyerahan yang lancar dan tanpa sebarang kerumitan. Perkhidmatan kami termasuk:

  • Memastikan semua urusan pembayaran daripada pembeli dan penjual dilangsaikan
  • Memastikan dokumen yang diperlukan adalah teratur sebelum diserahkan
  • Mendapatkan pinjaman bank dan insurans motor untuk pembeli
  • Pemindahan pemilikan kenderaan
  • Memudahkan proses penilaian kenderaan sebelum penyerahan

Kami di Motorist percaya dalam bersikap telus tentang semua proses kami. Semua bayaran akan dipersetujui sebelum kami meneruskan sebarang kes.

Kami boleh menawarkan anda pinjaman daripada semua bank utama di Malaysia. Kami sedia berurusan dengan anda untuk perundingan tanpa sebarang komitmen. Ia biasanya mengambil masa antara tiga hingga lima hari untuk pinjaman bank anda diluluskan.

Ya, anda boleh. Walau bagaimanapun, anda mungkin dikenakan caj tambahan. Pihak anda boleh berunding dengan kami jika anda ingin menggunakan perkhidmatan kami, sama ada anda memilih untuk mendapatkan pinjaman bank atau insurans anda sendiri.
Motorist Hubungi Kami