Proton Sambung Semula Model X50 dan X70 Selepas Gangguan Akibat Banjir

Diterbikan oleh pada . Dikemas kini pada 17 Feb 2022

Editors%2 Fimages%2 F1641965885209 Proton Resumes X70 X50 Featured

(Kredit Foto: Proton)

Proses pengeluaran Proton, yang terganggu akibat banjir kilat baru-baru ini, kini telah disambung semula, menandakan model X70 dan X50 baharu akan kembali. Jika anda telah menangguhkan penjualan kereta lama anda kerana gangguan ini, inilah masanya untuk anda menjual!

Proton X50 dan X70 adalah beberapa model SUV yang paling popular di Malaysia. Banjir kilat baru-baru ini telah menyebabkan kelewatan dalam pengeluaran kenderaan baharu berikutan kesukaran yang dihadapi sepanjang rantaian bekalan untuk mendapatkan bahan dan alat ganti.

Penyambungan semula model X70 pada 11 Januari 2022 mengikuti model lamanya yang proses pengeluarannya dimulakan semula minggu lepas, 4 Januari 2022.


Jadi Apa Akibatnya untuk Anda?

Editors%2 Fimages%2 F1641966109735 You Will Get Your New Cars Faster Than Expected

Ramai pemilik kereta yang ingin mendapatkan SUV ini terpaksa menangguhkan penjualan kenderaan lama mereka kerana ketidakpastian mengenai tarikh penghantaran kenderaan baharu ini. Penyambungan semula ini menandakan langkah positif ke arah kestabilan dalam melancarkan kenderaan baharu dan kembali kepada keadaan normal, menunjukkan bahawa pemilik kereta berkemungkinan besar boleh mendapatkan kenderaan mereka lebih awal daripada yang dijangka.


Jadi apa yang perlu saya lakukan?

Anda harus menghubungi pengedar tempatan anda untuk mendapatkan tarikh penghantaran yang dijangkakan untuk kenderaan baharu anda. Selepas itu, anda boleh menghubungi Motorist Malaysia untuk penilaian percuma kereta lama anda dan mulakan perjalanan penjualan kereta anda dengan langkah mudah berikut:

  1. Hantarkan nama, nombor telefon dan nombor plat kenderaan anda kepada kami di sini.
  2. Kami akan menghubungi anda untuk mengesahkan bila anda ingin menjual kenderaan anda (Kami boleh memberikan anda sebut harga dalam masa 24 jam, supaya anda tahu berapa nilai kereta itu untuk membantu pembiayaan!)
  3. Kami akan memberikan anda Sebutharga yang lebih dekat dengan tarikh jangkaan penghantaran jika itu yang anda suka.
  4. Sebaik sahaja anda menerima sebut harga, kami boleh mengaturkan agar kenderaan anda diperiksa oleh pembeli tunai pada masa yang anda pilih dan anda boleh mendapatkan kereta itu dijual dengan serta-merta.


Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!


Bacaan Tambahan: 5 Safe Tyre Practices You Should Adopt

0 Comments