Volvo C40 Recharge Pure Electric: Tiba pada bulan Disember!

Diterbikan oleh pada
Selepas dikesan di Shah Alam semasa ujian, Volvo C40 Recharge EV ditetapkan untuk dilancarkan pada bulan depan pada 14 Disember dan akan tersedia sebagai model CKD selaras dengan matlamat Volvo untuk menjadikan Malaysia sebagai hab EV.

Fikirkan versi XC40 Recharge Pure Electric yang lebih sporty dan itulah ciri C40 baharu Volvo secara praktikalnya dengan garis bumbung coupe yang lawa disertai dengan spoiler bumbung yang tersendiri dan sayap pada pintu belakang. Lampu belakang LEDnya juga diolah semula supaya lebih padat.

Selain daripada rupa yang lebih mantap, C40 juga lebih pantas daripada rakan sejawatan XC40nya, dari 0 hingga 100km/j dalam 4.7 saat, mengenepi XC40 sebanyak 0.2 saat walaupun kedua-duanya disokong oleh rangkaian kuasa elektrik P8 AWD dwi-motor yang sama .

Ia mempunyai jumlah keluaran 408 PS bersama-sama tork 660 Nm dan disokong oleh bateri litium-ion 78 kWh yang dipasang di bawah lantai. Ia mengambil masa kira-kira 40 minit untuk mencapai tahap pengecasan 0-80% menggunakan pengecasan pantas CCS2 DC, walaupun pengecasan AC Jenis 2 juga boleh dilakukan.

Harga untuk EV baharu itu belum disahkan tetapi boleh dikatakan kosnya lebih tinggi sedikit daripada model 2023 XC40 yang berharga RM278,888. Jika anda sedang mencari angka yang menarik, kami akan katakan C40 berkemungkinan besar berharga sekitar RM300,000.

Nantikan untuk mengetahui lebih lanjut tentang C40 dan banyak lagi!

Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!


Read more: The Right Way to Take Photos for Vehicle Quotations or Listings

0 Comments