BMW Menggoda X2 M35i Dan iX2 EV Akan Datang Menjelang Debut

Diterbikan oleh pada . Dikemas kini pada 17 Oct 2023

BMW sedang bersiap sedia untuk pelancaran rasmi X2 yang baru sepenuhnya, dijadualkan pada 11 Oktober, dan mereka telah menyediakan lebih banyak tontonan mengenai versi prestasi M bagi coupe-SUV masuk rendah yang akan datang. Selain itu, mereka juga mengumumkan bahawa iX2 elektrik akan membuat penampilan perdana di seluruh dunia.

X2 M35i, seperti yang diterangkan oleh BMW, adalah "lebih unik dan berorientasikan ke hadapan" berbanding pendahulunya. Video tontonan terbaru ini menampilkan pelbagai ciri luaran pada X2 M35i 2024, termasuk reka bentuk grille bercahaya yang terinspirasi dari XM, bonet yang dianyam, bumper berfinishing hitam, dan penampan brek berjenama M yang terlihat di belakang tayar aloi berdiameter besar.

Bergerak ke bahagian belakang, X2 M35i mempunyai spoiler yang besar, empat paip ekzos yang memagari diffuser, dan gaya khas BMW. Walaupun peminat mungkin berharap untuk model BMW X2 M sepenuhnya, kenderaan yang dipaparkan sebenarnya adalah trim M35i xDrive, yang dikenali kerana mengekalkan ciri berprestasi tinggi dan menonjol dengan penyesuaian reka bentuk badan dan perbandaran yang dipertingkatkan.

Trim M35i xDrive dilengkapi dengan enjin empat silinder turbo 2.0 liter, yang memberikan kuasa sebanyak 312hp dan tork sebanyak 400Nm. Ia juga dilengkapi dengan susunan suspensi yang lebih berorientasikan prestasi, brek yang lebih besar, dan transmisi 7-kelajuan yang mengedarkan kuasa ke semua empat tayar.

Selepas penampilan dalam talian pada 11 Oktober, X2 akan dipamerkan di Japan Mobility Show 2023 di Tokyo. Selain itu, BMW juga mengesahkan kehadiran iX2 elektrik sepenuhnya di pameran tersebut, yang dijangka menggunakan kuasa janakuasa dua motor 308hp dan bateri 64.7 kWh yang dipinjam dari iX1.

Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!


Bacaan Tambahan: BMW Menggoda X2 M35i Dan iX2 EV Akan Datang Menjelang Debut

0 Comments