SUV Sea Lion 07 akan didedahkan oleh BYD di Pameran Auto Guangzhou

Diterbikan oleh pada

BYD bersedia untuk mendedahkan tambahan terbarunya dalam rangkaian kenderaan elektrik, Sea Lion 07, di Pameran Automotif Guangzhou di China pada 17 November. Model yang bakal dilancarkan ini dijangka menyertai siri 'Ocean' BYD yang telah mempunyai kenderaan seperti Seal, Dolphin, dan Seagull.

Sketsa awal menunjukkan bahawa Sea Lion 07 akan mendapat inspirasi reka bentuk daripada konsep sedan Ocean-X BYD. Dipimpin oleh bekas pereka Audi dan Lamborghini, Wolfgang Egger, SUV kompak ini berbeza dari model-model sebelumnya seperti Seal SUV. Bahagian hadapannya memaparkan lampu hadapan LED tajam dan lampu siang, menambah penampilannya yang lebih berani dengan penarikan udara sudut.

Sketsa sisi Sea Lion 07 memperlihatkan siluet SUV coupe, yang dicirikan oleh lengkungan dan lipatan berani di sepanjang pintu. Walaupun mengingatkan pada Cupra Formentor, model BYD ini meletakkan kabinnya lebih ke hadapan. Di bahagian belakang, reka bentuknya memasukkan elemen-agresif dengan tepi tajam dan lampu belakang LED yang sudut, serupa dengan Atto 3.

Spesifikasi teknikal yang terperinci masih dirahsiakan, meninggalkan peminat-peminat merasa ingin mengetahui kebolehannya. Walau bagaimanapun, anggaran awal mencadangkan harga permulaan sekitar 190,000 yuan (RM122k). Lebih dekat di rumah, BYD Dolphin dari siri 'Ocean' boleh didapati dengan harga RM99,900. 

Ingin tahu nilai kereta anda sekarang? Klik disini untuk mendapakat pernilaian percuma. https://bit.ly/Hassle-Free-Valuation

Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!

Original article and pictures provided by
Editors%2 Fimages%2 F1695179801547 1695179801547

Bacaan Tambahan: Kadar Letak Kereta Malaysia’s Mall 2023: Bahagian 1

>

0 Comments