Audi TT Terakhir: Semua Perkara Baik Mesti Berakhir

Diterbikan oleh pada

Audi mengucapkan selamat tinggal kepada kereta sukan legenda TT selepas perjalanan yang luar biasa selama 25 tahun merangkumi tiga generasi. Tirai diturunkan bagi ikon automotif ini dengan siri edisi terakhir yang direka khas untuk pelbagai pasaran serantau, menandakan akhir satu era.

Penutupan beremosional berlaku di kilang Gyor di Hungary, di mana Audi TT terakhir keluar dari talian pengeluaran dengan anggun. Acara itu merupakan tribute yang menggerakkan hati, menampilkan TTS Coupe generasi ketiga yang dihiasi dengan bunga, ditemani oleh konsep asal TT Coupe dan TT Roadster dari tahun 1995, bersama dua model generasi kedua.

Sebuah penghargaan yang mendalam kepada sejarah, inskripsi pada cermin hadapan dengan bangganya mengumumkan jumlah keseluruhan 662,762 unit Audi TT yang dihasilkan di kilang Györ dari 18 Februari 1998 hingga 10 November 2023. Audi TTS terakhir, berselubung dalam warna Chronos Gray Metallic dengan aksen matte Dark Chrome yang elegan, mempunyai enjin empat silinder TFSI 2.0 liter yang menghasilkan kuasa sebesar 315hp, menjadikannya versi kedua paling kuat dari TT generasi ketiga.

Walaupun pengeluaran Audi TT telah berakhir, pembeli yang berminat masih boleh memiliki sisa stok. Audi merayu peminat dengan desas-desus mengenai kemungkinan kembalinya TT, mungkin dilahirkan semula sebagai kenderaan elektrik pada masa depan, namun tiada keputusan muktamad telah diumumkan.

TT, lambang kecekapan reka bentuk dan kejuruteraan Audi, meninggalkan capaian yang tidak dapat dilupakan dalam sejarah automotif, memastikan warisannya kekal sebagai simbol kecemerlangan yang kekal.

Ingin tahu nilai kereta anda sekarang? Klik disini untuk mendapakat pernilaian percuma. https://bit.ly/Hassle-Free-Valuation

Artikel original dan gambar diperolehi dari:

Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!


Bacaan Tambahan: Kadar Letak Kereta Malaysia’s Mall 2023: Bahagian 1

0 Comments