Toyota Pamerkan Model Bateri Elektrik Baharu dengan Konsep Sport Crossover

Diterbikan oleh pada . Dikemas kini pada 15 Dec 2023

Toyota telah mendedahkan Konsep Sport Crossovernya di Eropah, memberikan gambaran mengenai model elektrik bateri yang akan menjadi sebahagian daripada rangkaian kenderaan mereka menjelang tahun 2025. Diperkenalkan di forum Kenshiki Toyota di Brussels, konsep ini menonjolkan profil aerodinamik yang bersih dan reka bentuk fastback yang berbeza, meletakkannya sebagai lambang inovasi bagi rangkaian kenderaan elektrik bateri (BEV) yang khusus bagi syarikat ini.

Pertama kali dipamerkan di Auto Shanghai pada bulan April, Konsep Sport Crossover telah dibangunkan secara bersama untuk pasaran China dan Eropah oleh BYD Toyota EV Technology Co. Ltd. (BTET), sebuah usaha sama antara Toyota dan BYD.

Konsep ini ditujukan kepada mereka yang baru dalam arena kereta elektrik dan menjadi pilihan yang berkelas berbanding SUV tradisional, menekankan keluasan dengan lima pintu, ruang kargo yang luas, dan ruang kaki belakang yang besar.

Strategi komprehensif Toyota adalah untuk mencapai neutraliti karbon melalui rangkaian yang menampilkan teknologi penggerak maju, bahan api alternatif, dan teknologi penggerak sifar pelepasan.

Di Eropah, Toyota berhasrat untuk mengeluarkan enam model BEV yang didedikasikan menjelang tahun 2026, seiring dengan objektif mereka untuk secara eksklusif menawarkan Kenderaan Pelepasan Sifar (ZEVs) menjelang tahun 2035 dan mencapai neutraliti karbon sepenuhnya menjelang tahun 2040.

Artikel original dan gambar diperolehi dari:

Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!

Muat turun Motorist App sekarang. Direka oleh pemandu untuk pemandu, aplikasi semua-dalam-satu ini membolehkan anda menerima kemas kini trafik dan suapan terkini daripada kamera trafik langsung, harga petrol yang dikemas kini dan akses pantas kepada rangkaian penuh perkhidmatan berkaitan kenderaan kami..Bacaan Tambahan: Kadar Letak Kereta Malaysia’s Mall 2023: Bahagian 1

0 Comments