Pengurangan 50% Saman Trafik Di Bawah Inisiatif Program Setahun MADANI

Diterbikan oleh pada . Dikemas kini pada 15 Dec 2023

Polis Diraja Malaysia (PDRM) berancang untuk memperkenalkan pengurangan yang signifikan sehingga 50 peratus dalam denda trafik dalam Program MADANI Setahun. Inisiatif ini dijadualkan berlangsung dari 8 hingga 10 Disember di kawasan Stadium Nasional Bukit Jalil.

Menurut Bernama, Datuk Mohd Azman Ahmad Sapri, Pengarah Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Bukit Aman, menyatakan bahawa pengurangan ini tidak terpakai kepada pelanggaran trafik tertentu pada tahun 2023. Pengecualian ini termasuk saman berkaitan kemalangan, kes mahkamah yang masih mempunyai waran tangkap atau sedang dalam proses bicara, dan kesalahan yang tidak boleh diselesaikan dengan bayaran denda.

Sapri menjelaskan bahawa pembayaran saman hanya boleh dibuat di kaunter pemeriksaan dan pembayaran saman trafik di Stadium Nasional Bukit Jalil. Kaunter-kaunter ini akan beroperasi dari jam 9 pagi hingga 4 petang pada 8 Disember (Jumaat) dan dari jam 9 pagi hingga 6 petang pada 9 dan 10 Disember (Sabtu dan Ahad). Beliau menekankan kepentingan menyemak saman awal melalui portal dan aplikasi MyBayar PDRM untuk memudahkan proses pembayaran dan mengelakkan kesesakan di kaunter pembayaran.

Artikel original dan gambar diperolehi dari:

Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!

Muat turun Motorist App sekarang. Direka oleh pemandu untuk pemandu, aplikasi semua-dalam-satu ini membolehkan anda menerima kemas kini trafik dan suapan terkini daripada kamera trafik langsung, harga petrol yang dikemas kini dan akses pantas kepada rangkaian penuh perkhidmatan berkaitan kenderaan kami..Bacaan Tambahan: Kadar Letak Kereta Malaysia’s Mall 2023: Bahagian 1

0 Comments