McLaren Mewujudkan Penanda Aras Baharu Dengan GTS Sebagai Pengganti GT

Diterbikan oleh pada

McLaren, pengeluar kereta super British terkenal, telah mengumumkan kemunculan yang dinanti-nantikan, McLaren GTS, yang ditakdirkan untuk menyertai barisan model McLaren dan menggantikan model GT.

Penambahbaikan Luar:

Evolusi visual GTS menampilkan gaya 'hammerhead' yang telah diperbaharui dengan ketara di bahagian hadapan. Bumper depan yang direka semula kini mempunyai saluran udara yang lebih ketara dengan pembukaan yang lebih luas, mengoptimumkan aliran udara ke sistem penyejukan kereta. Bilah udara pengambilan hadapan, boleh didapati dalam serat karbon visual kilap, tidak hanya menghormati warisan perlumbaan McLaren tetapi juga menyumbang kepada penampilan yang lebih garang dan dinamik pada GTS.

Pada fender belakang, corong udara yang baru direka dan lebih tinggi, juga boleh didapati dalam serat karbon visual kilap, menonjol, memudahkan aliran udara ke dalam hati GTS - enjin V8 berkuasa 4.0 liter turbo berganda.

Estetika berotot GTS termasuk difuser belakang yang besar dan ekzos berganda, meningkatkan aerodinamik keseluruhan kereta. Memilih sistem Ekzos Sukan membebaskan soundtrack kereta super yang mengujakan, membolehkan pemandu menikmati kuasa mentah yang ada pada mereka.

Bagi penampilan senyap secara asas, GTS dilengkapi dengan penyelesaian hitam kilap pada penghabisan ekzos, penutup cermin, dan keliling tingkap. Pilihan pengubahsuaian meluas kepada lambang kenderaan, menawarkan penyelesaian hitam melalui Pek Lambang Stealth. Pilihan serat karbon visual ada pelbagai, dari pakej karbon bawah kereta ke butiran luar tertentu seperti bilah pengambilan udara hadapan, pengambilan udara fender belakang, dan penutup cermin.

Pembinaan Ringan dan Prestasi:

Di tengah-tengah GTS terletak rangka monokok carbon fiber MonoCell II-T yang kukuh, dikenali kerana kekuatannya dan pembinaan ultra-ringannya. Rangka ini mempunyai bumbung komposit standard yang diperbuat daripada serat karbon kitar semula, memperlihatkan komitmen McLaren terhadap kelestarian tanpa mengorbankan prestasi.

Dengan berat hanya 1,520kg (DIN), GTS memperoleh gelaran kereta yang paling ringan dalam kelasnya. Menguasai makhluk ini adalah enjin V8 turbo berganda 4.0 liter, dikenali sebagai V8 M840TE, kini menghasilkan 635PS pada 7,500rpm yang mengagumkan. Penambahbaikan enjin termasuk peningkatan torka engkol melalui fasa pembakaran yang lebih agresif dan penyelarasan pembakaran yang direvisi.

Dilengkapi dengan fungsi kawalan pelancaran, GTS mempercepatkan dari 0-100km/j dalam masa 3.2 saat yang mengejutkan dan mencapai 0-200km/j dalam hanya 8.9 saat, memperlihatkan keupayaan prestasinya yang hebat. GTS mempunyai kelajuan maksimum 326km/j.

Transmisi SSG tujuh-kelajuan menjamin perpindahan yang lancar dan cepat dalam mod Kenyamanan, tetapan lalai. Pemandu boleh menyesuaikan pengalaman mereka dengan lebih baik dengan mod Sukan dan Lorong, diakses melalui Panel Dinamik Aktif. Mod Sukan menambahkan rasa dramatik dan kegentaran, menggunakan teknologi pancaran api penjana sementara untuk perpindahan gear yang lebih cepat dan agresif. Mod Lorong memaksimumkan prestasi kotak gear dengan kehilangan tork yang minima antara peralihan. Kawalan perpindahan gear manual tersedia melalui pemacu paddle di stereng dalam semua mod pemanduan.

Pengalaman Memandu Yang Ditingkatkan:

Sistem penggerak hidraulik-elektro GTS, suspensi standard dengan penyerapan adaptif yang menampilkan kawalan penyerapan proaktif, dan sistem brek seramik karbon yang berkesan diselarikan dengan teliti untuk memberikan pengalaman memandu kereta super yang sejati dan menggembirakan. Memberi keutamaan kepada keseimbangan dan kecekapan tanpa mengorbankan keselesaan dan kualiti pemanduan adalah keutamaan utama.

Sistem stereng ini menawarkan maklum balas dan ketepatan yang tiada tandingannya, secara automatik memberikan lebih banyak bantuan pada kelajuan rendah untuk manuver yang mudah. Dilengkapi dengan cakera brek 390mm di bahagian hadapan dan cakera 380mm di bahagian belakang, semuanya diperbuat daripada seramik karbon, GTS memastikan rasa dan prestasi yang amat baik.

Penyerap hidraulik dwi-ventil berubah-ubah dari Monroe, Pembekal Suspensi Pintar Rasmi McLaren, membentuk sebahagian penting daripada suspensi depan dua lengan aluminium yang ringan. Kawalan Penyerap Proaktif, teknologi penyerap adaptif McLaren, memastikan penyesuaian yang lancar terhadap ciri-ciri suspensi ke tiga mod Dinamik Aktif - Kenyamanan, Sukan, dan Lorong.

Berjaya di persekitaran bandar, GTS menawarkan pandangan hadapan yang sangat baik, pintu belakang besar kaca, tiang C berkaca, dan tingkap sisi belakang yang luas untuk pandangan ke belakang yang optimum. Fungsi angkat kenderaan GTS yang ditingkatkan kini boleh meninggikan atau merendahkan hidung dalam hanya empat saat - lebih dari dua kali ganda cepat daripada pendahulunya.

Interior Praktikal dan Mewah:

GTS mengejutkan dengan struktur atas belakang serat karbon dalam rangka monokok, menghasilkan ruang kargo yang besar dan serbaguna di belakang sel penumpang, dengan kapasiti 420 liter yang luas. Boleh diakses melalui pintu ekor kaca sepenuhnya berpegas depan dengan fungsi elektrik dan penutup lembut, ruang kargo ini disertai dengan storan 150 liter di hidung, menjadikan jumlah ruang kargo 570 liter. McLaren GTS berdiri sebagai sebuah kereta super yang unggul dalam hal kepraktisan.

Interior ini menggabungkan prestasi dengan kehalusan, menawarkan kabin yang selesa untuk perjalanan jarak jauh dan berfungsi sebagai platform untuk pemandu mengeksplotasi kemampuan dinamik kereta. Kabin berkualiti tinggi memasukkan campuran bahan yang dipilih untuk mencipta suasana prestasi dan kemewahan.

Pintas suis aluminium yang dipolish mesin dan dikenur strategik diletakkan di sekitar dalamannya, termasuk pemacu paddle dipasang pada stereng. Penyeliling hitam kilap menonjolkan pelbagai elemen, manakala pakej serat karbon visual opsional menambah sentuhan keanggunan.

Tempat duduk keselesaan yang dilapisi dengan rekaan kulit Nappa dan stereng yang dilapisi kulit adalah standard. Dua skema dalaman baru, Prestasi dan TechLux, memperkenalkan reka bentuk yang segar, memenuhi citarasa dan pilihan yang berbeza.

Teknologi Canggih dan Penyesuaian:

GTS mempamerkan teknologi canggih dengan paparan instrumen digital 10.25-inci dan sistem infotainment sentral skrin sentuh 7-inci, kedua-duanya diintegrasikan untuk menawarkan maklumat pemandu yang penting dan antara muka yang mesra pengguna.

Ciri-ciri standard termasuk navigasi satelit, maklumat trafik masa nyata, sambungan Bluetooth, penstriman media, dan penerimaan radio digital DAB. Sistem audio premium Bowers & Wilkins dengan 12 pembesar suara adalah pilihan tambahan untuk penggemar muzik.

GTS menawarkan bumbung panoramik kaca dengan panel kaca elektrokromik, membolehkan pemandu menyesuaikan tahap transmisi cahaya dengan hanya menyentuh butang.

Warna Luaran dan Pilihan Roda:

GTS menawarkan pelbagai pilihan cat luaran, termasuk pilihan baru seperti Mantis Green, Tanzanite Blue, Ice White, dan warna eksklusif GTS: Lava Grey.

Pilihan roda adalah dari roda aloi terpacak beratapkan 10 baling-baling baharu yang ditempa ringan kepada roda aloi terpacak 10 baling-baling kembar, kedua-duanya dalam pelbagai reka bentuk.

Rakan teknikal McLaren, Pirelli, memasok tayar P ZERO yang dibangunkan khusus untuk GTS, memastikan prestasi tinggi dan cengkaman yang luar biasa sambil mengekalkan kesopanan.

McLaren GTS mewakili kemuncak kejuruteraan automotif, menggabungkan keanggunan, prestasi, dan kepraktisan dengan lancar. Sebagai pengganti kepada model GT, GTS menetapkan standard baru dalam segmen kereta super, mengesahkan komitmen McLaren untuk memberikan pengalaman memandu yang luar biasa.

Artikel original dan gambar diperolehi dari:

Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!

Muat turun Motorist App sekarang. Direka oleh pemandu untuk pemandu, aplikasi semua-dalam-satu ini membolehkan anda menerima kemas kini trafik dan suapan terkini daripada kamera trafik langsung, harga petrol yang dikemas kini dan akses pantas kepada rangkaian penuh perkhidmatan berkaitan kenderaan kami.Bacaan Tambahan: Kadar Letak Kereta Malaysia’s Mall 2023: Bahagian 1

0 Comments