Pengecualian Bayaran Tol Akan Diumumkan Oleh Kerajaan Sempena Krismas

Diterbikan oleh pada

Timbalan Menteri Kerja Raya Datuk Seri Ahmad Maslan telah mengumumkan pengecualian fi tol yang bakal dilakukan oleh kerajaan Malaysia sempena sambutan Krismas.

Bernama melaporkan bahawa pengumuman yang dinantikan itu, dijadualkan pada Jumaat, 22 Disember, akan menentukan jadual pengecualian fi tol yang tepat untuk tempoh perayaan tersebut.

Maslan menekankan bahawa kerajaan mengalokasikan purata RM21 juta setiap hari untuk pengecualian fi tol yang diberikan kepada pihak kontraktor lebuhraya.

Hanya dalam tahun ini, kerajaan telah menyalurkan RM80.07 juta untuk laluan bebas tol semasa Hari Raya Aidilfitri, RM42.31 juta semasa Deepavali, dan RM41.21 juta semasa sambutan Tahun Baru Cina.

Pengecualian fi tol ini merupakan sebahagian daripada inisiatif lebih besar kerajaan, bertujuan untuk menyempurnakan dan meningkatkan pengalaman perjalanan warganegara semasa musim perayaan.

Artikel original dan gambar diperolehi dari:

Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!

Muat turun Motorist App sekarang. Direka oleh pemandu untuk pemandu, aplikasi semua-dalam-satu ini membolehkan anda menerima kemas kini trafik dan suapan terkini daripada kamera trafik langsung, harga petrol yang dikemas kini dan akses pantas kepada rangkaian penuh perkhidmatan berkaitan kenderaan kami.Bacaan Tambahan: Kadar Letak Kereta Malaysia’s Mall 2023: Bahagian 1

0 Comments