Lancia Menggoda Ypsilon Baharu Selepas 13 Tahun Hiatus

Diterbikan oleh pada

Lancia telah memberikan gambaran awal mengenai model Ypsilon yang bakal datang, menandakan kembalinya jenama ini dalam mengeluarkan produk baru selepas berehat sejak tahun 2011. Ypsilon baru, yang dijadual untuk diumumkan bulan depan, memaparkan reka bentuk yang unik terinspirasi oleh konsep Pu-Ra HPE dan model ikonik Lancia seperti 037 dan Stratos.

Walaupun reka bentuknya memancarkan imej yang elegan dan mesra bandar, ia juga berkongsi persamaan dengan produk Stellantis lain seperti Opel Corsa dan Peugeot 208 disebabkan oleh asas yang sama dalam kumpulan tersebut. Ypsilon yang akan datang akan ditawarkan dengan pilihan kuasa hibrid dan sepenuhnya elektrik, selaras dengan peralihan industri automotif ke arah elektrifikasi.

Bagi versi elektrik, jangkaan menunjukkan bateri sebesar 52 kilowatt-jam dan motor elektrik tunggal pada gandar depan, memberikan keluaran puncak sebanyak 156hp.

Lancia Pu+Ra HPE Concep

Ini merupakan peningkatan kuasa yang signifikan berbanding Ypsilon semasa, yang mempunyai enjin hibrid tiga silinder sebanyak 70hp. Ypsilon baru bertujuan untuk meletakkan dirinya sebagai versi kereta bandar yang lebih bertenaga dan kontemporari, memenuhi trend berkembang dalam industri automotif.

Butiran lanjut akan tersedia selepas pelancaran rasmi.

Artikel original dan gambar diperolehi dari:

Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!

Muat turun Motorist App sekarang. Direka oleh pemandu untuk pemandu, aplikasi semua-dalam-satu ini membolehkan anda menerima kemas kini trafik dan suapan terkini daripada kamera trafik langsung, harga petrol yang dikemas kini dan akses pantas kepada rangkaian penuh perkhidmatan berkaitan kenderaan kami.Bacaan Tambahan: Kadar Letak Kereta Malaysia’s Mall 2023: Bahagian 1

0 Comments