Motorist Memperoleh Pelabur Strategik Utama Tokyo Century Leasing (Singapura) dalam Pusingan Siri A pada Penilaian USD60 Juta

Diterbikan oleh pada

(Pasukan Pengurusan Motorist; dari kiri: Eugene Foo, Jake Ler, Damian Sia, Angela Poh)

SINGAPURA, [22 Januari 2024] – Motorist, sebuah syarikat peneraju pasaran dalam penyelesaian teknologi otomotif, berbesar hati mengumumkan Tokyo Century Leasing (Singapura) sebagai pelabur utama strategik dalam pusingan pembiayaan Siri A. Kolaborasi penting ini bukan sahaja mengesahkan pendekatan inovatif Motorist dalam sektor otomotif tetapi juga menandakan ekspansi syarikat dalam pembiayaan otomotif, memberi manfaat kepada kedua-dua peniaga dan pengguna. Pelabur sedia ada melalui AngelCentral Syndicate, juga telah menyertai pusingan ini, mengukuhkan keyakinan mereka dalam lintasan pertumbuhan Motorist.

Dengan kepakaran dan sokongan Tokyo Century Leasing (Singapura), Motorist bersedia untuk meningkatkan perniagaan kewangannya bagi menawarkan penyelesaian pinjaman yang lebih komprehensif. Langkah ini sejajar dengan visi Motorist untuk mempermudah pengalaman kepemilikan dan perdagangan otomotif, menjadikannya lebih mudah diakses dan efisyen untuk semua pihak yang terlibat.

Menerusi aktiviti pengumpulan dana ini, Motorist dengan aktif mencari pelabur strategik tambahan untuk pusingan Siri A. Syarikat ini berhasrat dan amat berminat untuk berkolaborasi dengan entiti yang berkongsi visi mereka dalam merevolusikan industri otomotif. Kerjasama ini bukan hanya pelaburan kewangan, tetapi juga ambisi bersama untuk mencipta nilai, memacu inovasi, dan mempercepat pertumbuhan di pasaran baru.

"Pelaburan oleh Tokyo Century Leasing (Singapura) ini merupakan langkah ke hadapan yang besar," kata Damian Sia, Pengasas/CEO Motorist. "Ini lebih dari sekadar pembiayaan; ini tentang membina rangkaian kerjasama strategik yang dapat membawa peningkatan menyeluruh ke ekosistem otomotif. Kami kini mencari pelabur tambahan yang bersedia untuk bergabung dalam perjalanan ini dan menyumbang kepada masa depan di mana transaksi otomotif adalah lancar, telus, dan mesra pengguna."

A screenshot of a smartphone Description automatically generated


Kejayaan Motorist pada masa kini, disoroti oleh Motorist Super App, yang digunakan oleh 15% pemilik kenderaan di Singapura.  Motorist kini berada pada lintasan pertumbuhan yang pesat dengan rancangan untuk memperluas kehadiran mereka ke 10 negara menjelang tahun 2026. Kini, Motorist beroperasi di Singapura, Malaysia, Thailand, Vietnam dan tidak lama lagi, Filipina. Syarikat ini berada dalam posisi yang amat baik untuk mencapai kejayaan lebih besar dalam industri otomotif.

Matlamat Motorist jelas: untuk menjadi kuasa pemandu dalam membentuk semula pengalaman otomotif secara global. Dengan penilaian semasa pada $60 juta USD, dan bertujuan meningkatkan perniagaan pembiayaannya, Motorist bukan sahaja berkembang; ia sedang berevolusi untuk memenuhi dan melampaui keperluan dinamik pasaran otomotif.

Mengenai Motorist

Motorist, yang ditubuhkan pada tahun 2015, adalah di barisan hadapan teknologi otomotif, berdedikasi untuk mempermudah kepemilikan kereta dan meningkatkan perjalanan otomotif bagi pemilik kenderaan. Motorist Super Appnya menyediakan pelbagai rangkaian perkhidmatan, melayani semua aspek kepemilikan dan pengurusan kereta.


Kontak Media:

Danny Ng

Marketing Communications & PR Manager

[email protected]

+65 8208 9662


Muat turun Press Release:

Bahasa Malaysia: Motorist Press Release Malaysia.pdf

English Motorist Press Release_Singapore.pdf

0 Comments