Motorist mengukuhkan pengembangan serantau dengan pelancaran portal dan perkhidmatan automotifnya di Filipina.

Diterbikan oleh pada

Editors%2 Fimages%2 F1711960488683 Motorist+Ph+Press+Release+2024+Apr+1Team peneraju Motorist Filipina yang dipimpin oleh Encik Hansel Kong (tengah), pengurus pengembangan luar negara Motorist.

SINGAPURA [2 April 2024] - Motorist, pemimpin dalam penyelesaian teknologi automotif, dengan sukacitanya mengumumkan bahawa ia telah meluaskan kehadirannya ke Filipina dengan pembukaan pejabatnya di Quezon City, Metro Manila.

Ini adalah pasaran kelima syarikat selepas Singapura (ibu pejabat), Malaysia, Thailand dan Vietnam. Penambahan Filipina ke dalam rangkaian perniagaan Motorist yang berkembang juga menandakan separuh jalan di atas peta jalan Motorist untuk operasi berjaya di 10 negara menjelang akhir 2026.

Filipina dikenali dengan pasaran dinamiknya dalam kenderaan penumpang dan kenderaan komersial, itulah sebabnya ia dipilih sebagai tambahan terkini kepada rangkaian perniagaan yang berkembang pesat Motorist. Pembukaan Motorist Filipina melambangkan formula penstriman digital berjaya syarikat itu, yang berjanji untuk memperkaya pengalaman automotif pemandu, pelanggan, dan rakan kongsi di seluruh rantau ASEAN.

Damian Sia, pengasas & CEO Motorist Singapura, berkata: "Kami memasuki pasaran Filipina, salah satu pasaran yang paling dinamik di Asia Tenggara untuk kenderaan penumpang dan kenderaan komersial, meneruskan pengembangan laju kami selepas melancarkan di Vietnam hanya tahun lalu dan di Thailand dua tahun lalu."

Sebagai sebahagian daripada strategi perniagaan Motorist, syarikat itu berkomitmen untuk memajukan pengdigitan industri automotif di Filipina. Dengan bekerjasama dengan peniaga tempatan, Motorist Filipina bertujuan untuk memperkayakan pengalaman pengguna melalui penyelesaian digital yang inovatif. Strategi ini menegaskan dedikasi syarikat untuk mengubah perkhidmatan automotif menjadi ekosistem teknologi yang lancar, yang menambah nilai yang belum pernah ada untuk pengguna.

Tentang Motorist 

Motorist, ditubuhkan pada tahun 2015, berada di barisan hadapan teknologi automotif, berdedikasi untuk menyederhanakan pemilikan kereta dan meningkatkan pengalaman automotif bagi pemilik kenderaan. Aplikasi Super Motorist-nya menyediakan pelbagai perkhidmatan yang komprehensif, memenuhi semua aspek pemilikan dan pengurusan kereta.


Kontak Media

Marketing Communications & PR Manager
Danny Ng
Motorist Singapore
E-mail: [email protected]
Contact: 
+65 8208 9662
+60 19 612 8060

0 Comments