GWM Ora 07 sedan elektrik yang mengujakan dengan kuasa 408 PS dijual dengan harga RM170,000 di Malaysia.

Diterbikan oleh pada

Baru membuat penampilan sulungnya sebulan yang lalu, GWM Ora 07 kini melangkah di jalan-jalan Malaysia! Keajaiban elektrik unggulan Great Wall Motor menghadapi titan-titan seperti Tesla Model 3 dan BYD Seal, sambil menawarkan harga yang tidak dapat ditandingi.

Bersiaplah untuk pilihan dengan dua varian yang mendebarkan: Long Range untuk peminat penggerak roda hadapan dan Performance untuk mereka yang mengidamkan kuasa penggerak roda empat. Periksa harga-harga berikut:

GWM Ora 07 Jarak Jauh: RM169,800

GWM Ora 07 Prestasi: RM189,800

Harga-harga ini termasuk jaminan enam tahun/150,000 km dan jaminan bateri serta motor lapan tahun/180,000 km, ditambah dengan jaminan penggantian bateri satu-satu.

Sebagai ganjaran tambahan, pembeli pertama 500 akan mendapat caj punca dinding AC percuma dan jaminan perpanjangan, menyesuaikan hayat bateri. Selain itu, jika anda memiliki GWM yang lebih lama, terdapat rebat RM3,000 menanti anda.

Masuki dunia elektrik yang mengujakan dengan Ora 07, dibina atas platform Lemon inovatif GWM, yang juga menjadi asas bagi kenderaan terkenal Good Cat. Varian Jarak Jauh ini mempunyai motor hadapan tunggal yang menghasilkan 204 PS dan tork 340 Nm, mendorongnya dari 0 hingga 100 km/j dalam masa singkat 7.9 saat dan meneruskan ke kelajuan tertinggi 170 km/j. Bateri NMC 83.5 kWh memberikan tenaga ini dengan jangkaan luar biasa 640 km pada kitaran NEDC yang menyenangkan.

Teruskan pengalaman dengan model Prestasi yang dinamakan dengan baik, dilengkapi dengan motor tambahan untuk penggerak roda empat, memberikan output jumlah yang mengagumkan 408 PS dan tork 680 Nm. Rasakan adrenalin apabila masa pecutan sentury dipotong separuh menjadi 4.3 saat, mencapai kelajuan tertinggi yang mendebarkan 180 km/j. Walau bagaimanapun, dengan kuasa yang besar datang sedikit penurunan dalam kecekapan, menghasilkan jangkaan 483 km pada kitaran WLTP.

Kedua-dua varian memeluk teknologi cas masa depan, menyokong sehingga 88 kW cas pantas DC, mengisi semula bateri dari 30 hingga 80% hanya dalam 32 minit. Manakala cas AC sehingga 11 kW adalah mungkin, kesabaran adalah kunci dengan masa cas yang dinyatakan adalah 15 jam. Terokai kepelbagaian dengan fungsi kenderaan-ke-beban 3.3 kW, tiga tetapan brek regeneratif, dan lima mod pemanduan dinamik - Normal, Kesejahteraan, Eco, Sukan, dan Individu - menjanjikan pengalaman memandu yang mengasyikkan yang disesuaikan dengan kehendak anda.

Bersedia untuk terkesima dengan proposi besar Ora 07, berdiri tegak dan bangga dengan dimensi yang melebihi pesaingnya. Berbanding dengan pesaingnya, Tesla Model 3, raksasa GWM ini membanggakan 151 mm lebih panjang, 12 mm lebih lebar, dan menjulang 60 mm lebih tinggi, namun mengekalkan jarak sumbu roda hanya lima milimeter lebih pendek pada 2,870 mm.

Siluet yang memanjang bukan sahaja menarik perhatian tetapi juga menunjukkan keanggunan, mengambil inspirasi dari ikon automotif yang terkenal seperti Porsche dan Ferrari. Sanjunglah garis halus reka bentuk fastback, yang mengingatkan pada kehalusan estetika Porsche, ditekankan dengan lampu hadapan LED bulat, bahagian belakang yang cenderung, dan spoiler belakang aktif. Sisi yang dipahat menghormati Ferrari 612 Scaglietti klasik, meningkatkan daya tarikan Ora 07.

Rasai kemewahan dengan tingkap tanpa bingkai, ciri yang tiada dalam pesaingnya, Seal. Nikmati keanggunan lampu belakang LED segitiga dan menikmati rim aloi 18-inci Long Range, berbalut tayar Hankook Ventus S1 Evo 3 EV. Sementara itu, model Prestasi membanggakan rim 19-inci dengan reka bentuk ova yang menarik dan getah Michelin Pilot Sport EV, disempurnakan dengan kaliper brek merah eksklusif.

Dari kehadiran yang memerintah hingga butiran yang dihasilkan dengan teliti, Ora 07 melambangkan gabungan kuasa, gaya, dan inovasi, menetapkan standard baru dalam landskap kenderaan elektrik.

Interior Ora 07 mengekalkan hubungannya dengan kereta prestasi tinggi, menampilkan konsole tengah yang halus, kerusi baldi yang substansial, dan binnacle instrumen yang terlindung yang menempatkan paparan 10.25-inci. Mengadopsi tren reka bentuk moden, kereta ini membanggakan atap kaca panorama standard, dihasilkan dari sekeping kaca yang berterusan, serupa dengan ciri tanda tangan Model 3.

Di pentas utama, paparan hiburan prominent 12.3-inci menawarkan integrasi yang lancar dengan sokongan CarPlay Apple tanpa wayar dan Android Auto. Menyempurnakan teknologi canggih ini adalah kawalan taktikal, termasuk tiga gumpalan udara yang diatur secara menegak, memastikan operasi yang mesra pengguna.

Walaupun pendekatan minimalist, interior ini menawarkan praktikaliti dengan pengekalan cawan tunggal yang diletakkan di hadapan slot cas tanpa wayar Qi, memenuhi keperluan gaya hidup moden. Dari estetika halusnya hingga ciri-ciri inovatifnya, interior Ora 07 menetapkan standard baru untuk keanggunan dan kegunaan dalam kelasnya.

Kereta ini memperkenalkan fungsi Super I Space yang direka untuk meningkatkan keselesaan, melibatkan kedua-dua penyejukan udara dan pengudaraan dan pengurutan kerusi untuk menggalakkan relaksasi, mengingatkan pada ciri Mercedes-Benz Energising. Menawarkan dua mod yang berbeza, iaitu Mod Manis dan Masa Gua, yang terakhir memanjakan penumpang dengan suasana yang selesa dengan animasi perapian yang dipaparkan pada skrin sentral.

Termasuk sebagai standard adalah ciri-ciri canggih seperti masuk tanpa kunci dan mula, paparan kepala atas, dan kerusi hadapan yang boleh diubah kuasa dilengkapi dengan ventilasi dan fungsi urutan untuk keselesaan tambahan. Meningkatkan suasana adalah pencahayaan ambiyen, lengkap dengan mod irama yang diselaraskan dengan muzik anda, disempurnakan dengan sistem bunyi Infinity 11-speaker yang menarik.

Melangkah dengan lancar menjadi mungkin dengan sistem kamera 360 darjah dan penutup bonet berkuasa tanpa tangan, memastikan keselesaan pada setiap belokan. Dari segi keselamatan, Ora 07 tidak tinggal di belakang, membanggakan rangkaian bantuan pemandu yang komprehensif. Ini termasuk sistem brek kecemasan autonomi, kawalan pelayaran adaptif dengan fungsi berhenti dan bergerak, bantuan pemusat lane, dan sistem Evade Pintar yang bijak menyesuaikan penempatan lane untuk kenderaan yang lebih besar seperti lori.

Meningkatkan kesedaran situasi adalah ciri-ciri seperti pemantauan titik buta, amaran rentas trafik belakang dengan brek auto, pengiktirafan tanda trafik, bantuan parking, dan lampu tinggi auto, memastikan perjalanan yang selamat setiap kali.

Pilih dari pelbagai warna luaran yang bergaya termasuk kelabu, ungu, atau putih, dengan pilihan interior kulit sintetik dalam warna hitam untuk model Jarak Jauh dan coklat untuk Prestasi. Bagi mereka yang mencari sentuhan kemewahan, peningkatan kepada interior coklat tersedia dengan tambahan RM2,500, menawarkan sentuhan peribadi kepada pengalaman memandu anda.


Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!

Muat turun Motorist App sekarang. Direka oleh pemandu untuk pemandu, aplikasi semua-dalam-satu ini membolehkan anda menerima kemas kini trafik dan suapan terkini daripada kamera trafik langsung, harga petrol yang dikemas kini dan akses pantas kepada rangkaian penuh perkhidmatan berkaitan kenderaan kami.Bacaan Tambahan: Kadar Letak Kereta Malaysia’s Mall 2023: Bahagian 1

0 Comments