Pasukan perlumbaan Sime Darby kembali: Porsche Cup 2024

Diterbikan oleh pada

Gemuruh enjin dan keghairahan pertandingan bersedia untuk kembali apabila Pasukan Perlumbaan Sime Darby bersiap sedia untuk musim lain dalam Kejuaraan Porsche Carrera Cup Asia (PCCA) yang terkenal pada tahun 2024.

 Ini menandakan tahun kedua berturut-turut mereka bersaing dalam kejohanan tersebut, dan mereka bersedia untuk membangunkan kejayaan kempen 2023 mereka.

Membawa Bendera Malaysia dengan Bangga

Pasukan perlumbaan Malaysia, yang dipimpin oleh Sime Darby Auto Performance dan bermitra dengan Earl Bamber Motorsport (EBM), sekali lagi akan diwakili oleh pemandu perlumbaan muda Malaysia, Nazim Azman. Azman, yang mengesankan penonton dengan prestasinya tahun lalu, akan memandu kereta 911 GT3 Cup yang dihiasi dengan reka bentuk livery inspirasi batik Malaysia. Reka bentuk yang unik ini adalah lambang kebanggaan kebangsaan yang kuat, mempamerkan bakat Malaysia di pentas perlumbaan antarabangsa.

Musim Pertandingan yang Intensif

PCCA 2024 menjanjikan suatu acara yang menarik dengan salah satu grid terbesar dalam beberapa tahun. Dengan 28 pemandu merangkumi tiga kategori, persaingan akan sengit. Semua pemandu akan memandu kereta Porsche 911 GT3 Cup (992) yang sama, memastikan medan permainan yang saksama yang memberi tumpuan kepada kemahiran memandu tulen dan manuver strategik.

Mengatasi Had dan Mencapai Keunggulan

Pasukan Perlumbaan Sime Darby komited untuk mengatasi batasan dan mencapai keunggulan. Untuk musim 2024, mereka bertujuan untuk:

Meningkatkan strategi perlumbaan mereka berdasarkan pengalaman yang diperoleh pada tahun 2023.

Maksimumkan prestasi kereta Porsche 911 GT3 Cup mereka.

Memaparkan bakat Nazim Azman kepada penonton global.

Menyaksikan Kegembiraan

Peminat boleh menyaksikan Pasukan Perlumbaan Sime Darby dalam aksi di Litar Antarabangsa Shanghai ketika mereka berjuang untuk kemuliaan di Pusingan 1 dan 2 yang dijadualkan pada 20 dan 21 April 2024.

Untuk maklumat lanjut mengenai PCCA 2024 dan Pasukan Perlumbaan Sime Darby, ikuti Porsche Malaysia di saluran media sosial mereka atau lawati laman web Sime Darby Motors.

Sedia untuk musim perlumbaan yang menarik Porsche Carrera Cup Asia! Adakah Pasukan Perlumbaan Sime Darby akan mengukuhkan tempat di podium pada tahun 2024? Marilah kita menyokong mereka semasa mereka mengejar kemenangan di pentas antarabangsa!

Artikel original dan gambar diperolehi dari:

Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!

Muat turun Motorist App sekarang. Direka oleh pemandu untuk pemandu, aplikasi semua-dalam-satu ini membolehkan anda menerima kemas kini trafik dan suapan terkini daripada kamera trafik langsung, harga petrol yang dikemas kini dan akses pantas kepada rangkaian penuh perkhidmatan berkaitan kenderaan kami.Bacaan Tambahan: Mengubah jalan raya: 7 kereta berbaloi dalam bajet di Malaysia untuk anda dan rakan-rakan anda

0 Comments