Pro-Net terus maju: memperluaskan rangkaian pengecas EV Malaysia

Diterbikan oleh pada

(Photo Credits:JM Otomobil, Kelantan)

Kenderaan elektrik (EV) semakin mendapat perhatian di Malaysia, dan Pro-Net, pengedar bagi kenderaan Smart, memastikan perjalanan yang lancar dengan rangkaian pengecasan yang diperluaskan. Pengumuman terbaru mereka mengetengahkan pertumbuhan yang ketara, memberikan pemilik EV lebih banyak pilihan pengecasan di seluruh negara.

Apa yang Perlu Diketahui:

  • Pro-Net telah meningkatkan infrastruktur pengecasan EV-nya, menawarkan 36 stesen pengecasan di sembilan negeri Malaysia.
  • Pengembangan ini termasuk pengedar Proton Edar di seluruh negara, menjadikan pengecasan lebih mudah diakses bagi pemilik EV Proton.
  • Rangkaian ini menggabungkan pelbagai jenis pengecasan, termasuk pengecasan cepat Arus Terus (DC) dan pengecasan perlahan Arus Bertukar (AC), untuk memenuhi keperluan pengecasan yang pelbagai.
  • Kerjasama Pro-Net dengan Gentari telah menjadi penting dalam penempatan stesen pengecasan ini.

Sejak memperkenalkan pengecas arus terus (DC) Proton pertama di ibu pejabatnya pada Oktober 2023, Pro-Net telah aktif memperluaskan pilihan pengecasan di pengedar Proton Edar. Kerjasama mereka dengan Gentari telah menghasilkan enam pengecas DC (menawarkan 12 stesen) dengan kapasiti yang berbeza (50 kW, 100 kW, dan 120 kW) bersamaan dengan tiga unit 60 kW.

Berita baik ini tidak hanya terhad kepada pemilik Proton. Pro-Net juga telah melengkapi pengedar smart di seluruh negara dengan infrastruktur pengecasan. Ini termasuk lima pengecas cepat DC dan 13 pengecas perlahan AC, membawa jumlah rangkaian keseluruhan kepada 22 stesen.

Dengan pengembangan ini, Pro-Net menunjukkan komitmennya untuk menyokong ekosistem EV di Malaysia. Penambahan stesen pengecasan di pengedar Proton Edar dan showroom smart mengukuhkan keyakinan pengguna EV. Selain itu, outlet smart yang akan datang di Petaling Jaya dan Kota Kinabalu, Sabah, menjanjikan aksesibiliti yang lebih besar.

Pertumbuhan rangkaian pengecasan Pro-Net adalah langkah positif menuju masa depan yang lebih mampan bagi Malaysia. Pemandu EV boleh berasa yakin untuk berjalan, mengetahui mereka mempunyai akses kepada pilihan pengecasan yang mudah di seluruh negara.

Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!

Muat turun Motorist App sekarang. Direka oleh pemandu untuk pemandu, aplikasi semua-dalam-satu ini membolehkan anda menerima kemas kini trafik dan suapan terkini daripada kamera trafik langsung, harga petrol yang dikemas kini dan akses pantas kepada rangkaian penuh perkhidmatan berkaitan kenderaan kami.


Bacaan Tambahan: Kuasa Myvi terancam: Bezza bersaing untuk mahkota 'raja jalan'

0 Comments