JPJ eBid semakin hangat: plat nombor ANP, QS-U kini ditawarkan

Diterbikan oleh pada
Memanggil semua peminat kereta dan mereka yang mencari plat nombor unik! Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Malaysia telah mengumumkan bahawa dua siri plat nombor baru, ANP (Perak) dan QS-U (Sarawak), kini dibuka untuk bidaan di platform lelongan dalam talian mereka, JPJ eBid.

Untuk pemandu Perak, penantian telah berakhir! Siri ANP kini tersedia untuk bidaan di JPJ eBid bermula hari ini, 6 Jun. Tingkap bidaan akan dibuka selama lima hari, berakhir pada 10 Jun pukul 10 malam. Seperti lelongan sebelumnya, keseluruhan proses dijalankan secara dalam talian, dan pembida akan diberitahu mengenai keputusan melalui emel pada hari berikutnya.

Ingin menambah sentuhan Sarawakian pada kenderaan anda? Siri QS-U akan tersedia di JPJ eBid pada 8 Jun. Tempoh bidaan akan berjalan selama lima hari, berakhir pada 12 Jun pukul 10 malam.

Jangan Lepaskan Peluang Memiliki Plat Impian Anda

Sama ada anda penduduk Perak yang mencari plat ANP yang diperibadikan atau pemandu Sarawak yang menginginkan kombinasi QS-U yang unik, JPJ eBid menawarkan platform yang mudah untuk mendapatkan plat nombor yang anda inginkan.

Inilah yang perlu anda ketahui:

 • Layari JPJ eBid untuk pendaftaran dan maklumat bidaan.
 • Bidaan bermula pada 6 Jun untuk ANP (Perak) dan 8 Jun untuk QS-U (Sarawak).
 • Tingkap bidaan ditutup untuk kedua-dua siri pada hari kelima masing-masing pada pukul 10 malam.
 • Pembida akan diberitahu mengenai keputusan melalui emel.

Jadi, bersiaplah dan mulakan bidaan anda! Ini mungkin peluang anda untuk mendapatkan plat sempurna yang melengkapkan kereta anda.

Mencari maklumat lanjut mengenai JPJ eBid atau peraturan plat nombor?

 • Semak laman web rasmi JPJ untuk pengumuman dan panduan.
 • Layari sumber dalam talian untuk tip dan strategi mengenai bidaan di JPJ eBid.

  Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!

  Muat turun Motorist App sekarang. Direka oleh pemandu untuk pemandu, aplikasi semua-dalam-satu ini membolehkan anda menerima kemas kini trafik dan suapan terkini daripada kamera trafik langsung, harga petrol yang dikemas kini dan akses pantas kepada rangkaian penuh perkhidmatan berkaitan kenderaan kami.


  Bacaan Tambahan: Bagaimana teknologi merevolusikan keselamatan jalan raya di Malaysia

0 Comments