Lamborghini Huracán Sterrato: sang lembu ganas menggegar Malaysia

Diterbikan oleh pada
Lamborghini Huracán Sterrato, model supercar off-road pertama jenama ini dan model terakhir dengan enjin petrol tulen, kini telah tiba di Malaysia. Ini bukan Huracán biasa; ia adalah binatang yang direka khusus untuk memberikan keseronokan di litar perlumbaan dan ketahanan di pengembaraan off-road.

Dengan hanya 1,499 unit dihasilkan di seluruh dunia, Huracán Sterrato adalah item koleksi sejati. Laporan media mengatakan bahawa model eksklusif ini sudah habis dijual, jadi melihatnya di jalan raya Malaysia akan menjadi pemandangan yang jarang.

Dibina berdasarkan asas Huracán EVO, Sterrato dilengkapi dengan sistem Lamborghini Integrated Vehicle Dynamics (LDVI) yang ditingkatkan. Ia mempunyai kalibrasi "Strada" dan "Sport" yang biasa, tetapi menambah mod baru "Rally" – yang pertama untuk barisan Huracán. Ini menandakan kehebatan Sterrato di kawasan yang lasak.

Huracán Sterrato membuat debut mengejut di acara pelancaran Urus SE di Malaysia. Pameran yang tidak dijangka ini menarik banyak perhatian untuk supercar off-road ini.

Masuk ke dalam Sterrato dan anda akan disambut oleh upholsteri eksklusif "Alcantara Verde Sterrato", mencerminkan komitmen Lamborghini terhadap kemewahan dan prestasi. Reka bentuk dalaman mematuhi falsafah jenama "Rasa seperti juruterbang", memastikan anda berada dalam kawalan sepenuhnya di belakang roda.

Sterrato menandakan berakhirnya era enjin pembakaran dalaman tulen Lamborghini. Jenama ini sedang mengalihkan fokusnya kepada teknologi hibrid, menjadikan Sterrato sebagai catatan sejarah yang penting.

Kehadiran Lamborghini Huracán Sterrato di Malaysia menandakan bab baru dalam pemilikan supercar. Ia bukan hanya mengenai masa pusingan yang pantas lagi; ia mengenai menaklukkan sebarang permukaan dengan gaya yang tiada tandingan.

0 Comments