PLUS Sedenak to Senai gets additional lane, construction starts June 28th

Diterbikan oleh pada . Dikemas kini pada 25 Jun 2024

Lebuhraya Utara-Selatan (PLUS) bakal mengalami peningkatan besar! Bahagian Sedenak ke Senai di Johor dijadualkan untuk menerima lorong tambahan, menyenangkan aliran trafik bagi hampir 90,000 pengguna harian.

Projek ini akan bermula pada 28 Jun 2024, dengan lebaran lebuhraya dari dua lorong menjadi tiga lorong arah utara. Ini merupakan Fasa 1 bagi projek pengembangan lebuhraya Sedenak ke Senai (arah utara), dan pembinaan dijangka berlangsung selama 36 bulan.

Berikut adalah maklumat yang perlu anda ketahui:

Aliran Trafik yang Diperbaiki: Lorong tambahan bertujuan untuk mengurangkan kesesakan secara ketara di laluan sibuk ini.

Gangguan Minima: Untungnya, PLUS memberi jaminan bahawa fasa pembinaan awal ini tidak akan mengganggu aliran trafik. Kedua-dua lorong sedia ada di kedua-dua hala utara dan selatan akan kekal terbuka sepanjang tempoh ini.

Fasa Projek: Projek ini merupakan sebahagian daripada inisiatif yang lebih besar untuk memperbaiki lebuhraya Sedenak ke Senai. Maklumat lanjut mengenai fasa-fasa seterusnya kemungkinan akan dikeluarkan oleh PLUS pada masa akan datang.

Masa Depan

Projek pengembangan ini merupakan perkembangan yang dialu-alukan bagi pemandu yang melancong antara Sedenak dan Senai. Lorong tambahan ini menjanjikan perjalanan yang lebih lancar dan masa perjalanan yang lebih singkat. Kita boleh mengharapkan pengumuman lanjut dari PLUS mengenai jadual projek lengkap dan pengalihan trafik masa depan (jika ada).

Untuk kemas kini trafik secara langsung dan maklumat projek, pastikan untuk semak laman web rasmi PLUS atau saluran media sosial mereka.

Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!

Muat turun Motorist App sekarang. Direka oleh pemandu untuk pemandu, aplikasi semua-dalam-satu ini membolehkan anda menerima kemas kini trafik dan suapan terkini daripada kamera trafik langsung, harga petrol yang dikemas kini dan akses pantas kepada rangkaian penuh perkhidmatan berkaitan kenderaan kami.Bacaan Tambahan: Car Hacks for Busy Parents: Keeping the Kids Entertained on Long Drives

Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!

Muat turun Motorist App sekarang. Direka oleh pemandu untuk pemandu, aplikasi semua-dalam-satu ini membolehkan anda menerima kemas kini trafik dan suapan terkini daripada kamera trafik langsung, harga petrol yang dikemas kini dan akses pantas kepada rangkaian penuh perkhidmatan berkaitan kenderaan kami.


Bacaan Tambahan: Car Hacks for Busy Parents: Keeping the Kids Entertained on Long Drives

0 Comments