Tiada SPM? Tiada masalah! Kerajaan mencipta laluan untuk menjadi pengajar memandu

Diterbikan oleh pada
Mencari perubahan kerjaya atau peluang baru dalam industri pemanduan? Kerajaan Malaysia baru-baru ini mengumumkan satu program yang mungkin sesuai untuk anda! Dalam usaha untuk mengatasi kekurangan pengajar di sekolah memandu di seluruh negara, Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) kini membenarkan individu tanpa kelulusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) untuk mengikuti kursus Sijil Pengajar Institut Memandu (SPIM).

Ini adalah peluang hebat untuk memasuki bidang yang stabil dan memuaskan. Jika anda berminat tentang keselamatan jalan raya dan mempunyai bakat mengajar, ini mungkin peluang anda untuk membuat perbezaan. Tetapi sebelum anda menghentikan perjalanan menjual kereta anda (kami akan membincangkan itu sebentar lagi), mari kita lihat butiran program ini:

Tarikh Program: Program ini dibuka untuk permohonan dari 1 Julai 2024 hingga 31 Disember 2024 sahaja. Jadi, jika anda berminat, bertindak cepat!

Kelayakan: Sesiapa sahaja tanpa sijil SPM boleh memohon.

Latihan: Pemohon yang terpilih akan menjalani kursus intensif selama dua minggu di Akademi JPJ di Melaka.

Ingin Menjual Kereta Anda?

Sementara anda mengejar kerjaya baru sebagai pengajar memandu, adakah anda ingin menjual kereta anda sekarang? Motorist Malaysia boleh membantu! Kami menawarkan platform tanpa masalah untuk menjual kereta terpakai anda dengan cepat dan mudah.

Ini adalah apa yang menjadikan Motorist Malaysia rakan penjual kereta terpakai yang sempurna untuk anda:

  • Cepat & Mudah: Dapatkan penilaian percuma untuk kereta anda.
  • Jangkauan Luas: Iklankan kereta anda kepada sejumlah besar pembeli berpotensi.
  • Selamat & Terjamin: Lakukan transaksi melalui platform yang selamat.

Jadi, apa yang anda tunggu lagi? Kejar laluan kerjaya baru dalam pengajaran memandu dan jual kereta anda dengan mudah dengan Motorist Malaysia!

Penafian: Program ini adalah langkah sementara untuk mengatasi kekurangan pengajar. Kementerian Pengangkutan akan menilai keberkesanan dasar ini selepas program tamat.

Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!

Muat turun Motorist App sekarang. Direka oleh pemandu untuk pemandu, aplikasi semua-dalam-satu ini membolehkan anda menerima kemas kini trafik dan suapan terkini daripada kamera trafik langsung, harga petrol yang dikemas kini dan akses pantas kepada rangkaian penuh perkhidmatan berkaitan kenderaan kami.


Bacaan Tambahan: Car Hacks for Busy Parents: Keeping the Kids Entertained on Long Drives

0 Comments