Menjual Kereta Terpakai Anda Dalam Talian Bersama Motorist Malaysia

Diterbikan oleh pada . Dikemas kini pada 10 Feb 2022

Editors%2 Fimages%2 F1640662570856 Selling Your Used Car With Motorist Malaysia Featured

Ingin menjual kenderaan anda dengan Motorist Malaysia tetapi tidak pasti sama ada kami akan menerima kenderaan anda? Hubungilah kami supaya kami dapat membantu kurangkan kebimbingan anda. Berikut ialah beberapa perkara yang boleh anda pertimbangkan untuk memberi anda pemahaman yang lebih jelas tentang jenis kenderaan yang kami terima.

Pada zaman ini, bilangan perkhidmatan yang tersedia dalam talian semakin meningkat. Pelantikan doktor, pelajaran yoga, dan juga penari telah menyesuaikan mata pencarian mereka dalam talian dengan menstrim di pelbagai platform media sosial.

Begitu juga, industri kereta terpakai juga telah memasuki talian, meningkatkan tahap kecekapan dalam proses penjualan dan mengurangkan tugas-tugas membosankan yang diperlukan untuk menjual kenderaan anda.

Salah satu kaedah yang paling biasa untuk menjual kereta anda dalam talian adalah melalui platform atau syarikat pihak ketiga. Motorist Malaysia adalah salah satu contoh syarikat automotif yang mempunyai platform yang mudah digunakan untuk menjual kereta anda. Kami akan membantu anda menunaikan tugas-tugas yang sukar dalam proses menjual kereta anda, seperti penyelesaian pinjaman dan kertas kerja serta mendapatkan pembeli berpotensi.

Dalam senarai berikut, kami akan menangani beberapa kebimbangan atau soalan utama yang mungkin anda ada semasa menjual kenderaan anda dengan kami!


Umur Kenderaan

Editors%2 Fimages%2 F1640662578008 Your Vehicle Age Isnt A Concern When Selling Your Used Car Online(Kredit Foto: Pexels)

Ia bukan satu rahsia bahawa kenderaan yang lebih baru boleh dijual pada harga yang lebih tinggi berbanding dengan kereta yang lebih berumur (kereta vintaj dikecualikan). Sebabnya adalah kerana secara umum, harga bergantung pada permintaan. Kereta yang lebih baharu sememangnya lebih menarik dan lebih dikehendaki berbanding kereta lama, tetapi ini tidak bermakna kereta lama tidak laku terus.

Oleh itu, kami menerima kenderaan dari semua peringkat umur jadi jangan merisaukan tentang tahun pembuatan kereta anda!


Kondisi

Editors%2 Fimages%2 F1640662662139 Pristine Vehicles Fetch Higher Prices(Kredit Foto: Pexels)

Kondisi kenderaan anda akan dinilai berdasarkan kes demi kes. Memanglah, kenderaan yang berada dalam keadaan lebih baik akan memperoleh harga yang lebih tinggi tetapi piawaian bilik pameran ini bukanlah tahap yang wajib. Sebaiknya, hubungi kami untuk mendapatkan penilaian yang betul, secara percuma!


Pinjaman yang Belum Diselesaikan

Editors%2 Fimages%2 F1640662855581 Unsettled Loans Will Be Managed By Motorist(Kredit Foto: Pexels)

Ramai pelanggan kami telah menghubungi kami untuk mengadu bahawa sesetengah peniaga tidak menerima kenderaan mereka kerana mereka masih mempunyai pinjaman kereta tertunggak.

Selagi jumlah pinjaman kereta anda kurang daripada nilai kereta itu, pengedar kami akan membantu menyelesaikan pinjaman tertunggak sebagai sebahagian daripada proses. Jika jumlah pinjaman anda lebih tinggi daripada nilai kereta, anda hanya perlu menyelesaikan jumlah perbezaan tersebut dan kereta anda masih boleh dijual.


Saman yang Belum Diselesaikan

Editors%2 Fimages%2 F1640663234323 Puspakom B5 Report(Kredit Foto: PUSPAKOM)

Tidak seperti pinjaman, saman-saman anda perlu dibayar sebelum anda boleh menjual kereta anda kepada kami. Sebab di sebalik ini adalah keperluan untuk mendapatkan laporan Puspakom B5, juga dikenali sebagai pemeriksaan pemindahan hak milik.

Denda dan penalti yang tertunggak akan menghalang anda daripada mendapatkan laporan tersebut, malah sila bayar mereka terlebih dahulu!


Dalam kesimpulan, nasihat terbaik dan paling relevan yang anda boleh dapatkan datang daripada penilaian percuma daripada kami. Dengan cara itu, kami boleh memberikan nasihat yang tersesuai dengan situasi anda supaya anda boleh menjual kenderaan anda pada harga tertinggi. Perkhidmatan penilaian kereta kami adalah percuma sepenuhnya, tanpa sebarang obligasi atau kewajipan! Jadi apa anda tunggu lagi?

Tuntut penilaian kereta percuma anda hari ini!


Bacaan Tambahan: Penjelasan Mengenai Pelbagai Jenis Klasifikasi dan Gaya Badan Kereta

0 Comments