F1 Grand Prix Singapura 2022: Mana Nak Menginap?

Diterbikan oleh pada

(Kredit Foto: Formula One)

Ada tiket ke Grand Prix Singapura 2022 dan hendak mencari tempat tinggal pada hujung minggu perlumbaan? Lihat beberapa penginapan terbaik yang tersedia di seberang sempadan!

Grand Prix Singapura adalah pilihan terbaik seterusnya untuk peminat Formula 1 di Malaysia sejak Grand Prix Malaysia kami dikeluarkan daripada senarai pada tahun 2017. Ia adalah salah satu perlumbaan paling menarik dalam kalendar F1 kerana ia adalah litar bandar dan pastinya ia antara lokasi yang tercantik bagi pemandu yang  sedang berlumba di bawah lampu malam bandar Singapura yang cantik.

Jika sudah mendapat tiket anda, anda patut mendapatkan tempat tinggal di Singapura untuk mengelakkan daripada perlu berulang-alik sentiasa untuk mengikuti setiap sesi. Lagipun, pusat pemeriksaan pasti akan tersekat pada hujung minggu disebabkan oleh acara itu. Hari ini, Pemandu akan memberikan anda beberapa cadangan tentang tempat yang anda patut tinggal!

Hipstercity Hostel

Hotel 2 bintang ini sangat digemari oleh pelancong kerana dalaman yang 'funky' dan bersih serta lokasinya yang selesa. Ia hanya 10 minit berjalan kaki dari Padang Grandstand dan berada di kawasan Clarke Quay yang terdapat banyak kedai makanan dan minuman dibuka sehingga lewat untuk anda memenuhi keinginan anda selepas perlumbaan. Harganya juga agak berbaloi!

K Hotel Aliwal 

Terletak di pinggir kawasan Arab Street, K Hotel Aliwal adalah pilihan yang bagus untuk mereka yang ingin menikmati budaya dan sejarah Haji Lane yang indah pada waktu siang dan berpesta di kafe Blu Jaz pada waktu malam. Hotel itu sendiri mempunyai bilik yang kecil tetapi selesa dengan dalaman minimalis. Ia juga agak berbaloi dengan harga untuk lokasinya! Untuk ke Litar Marina Bay dari sini dengan berjalan kaki akan mengambil masa kira-kira 20 minit tetapi ia adalah pemandangan indah berjalan di sepanjang Sungai Kallang. Jika tidak, anda boleh menaiki bas 107M dari Sultan Plaza dan turun di stesen Promenade untuk mengehadkan perjalanan dengan berjalan kaki!

V Hotel Lavender

Hotel seterusnya dalam senarai kami terletak agak jauh tetapi dengan Lavender MRT betul-betul bersebelahan, pergi ke Litar Marina Bay tidak akan menjadi masalah besar. V hotel Lavender terkenal walaupun di kalangan penduduk tempatan kerana biliknya yang bersih dan banyak pilihan makanan lewat malam di kawasan itu.

Airbnb

Airbnb mungkin juga idea yang baik, terutamanya jika anda hanya mencari bilik untuk bermalam selepas menghabiskan hari anda keluar dan keluar. Ia juga jauh lebih fleksibel daripada hotel, terutamanya pada hujung minggu yang sibuk. Anda mungkin mahu memilih bilik asrama jika anda selesa mengongsi ruang tidur anda dengan orang lain. Siapa tahu, anda mungkin berada di dalam bilik bersama peminat Formula 1 yang lain! Sebagai alternatif, mungkin anda lebih suka bilik di studio butik berhampiran Duxton untuk penginapan yang lebih selesa!

Akhirnya, memilih penginapan yang betul bergantung pada bajet anda (Marina Bay Sands mungkin dengan harga kira-kira SGD1600 semalam?) dan rancangan semasa berada di Singapura (selain daripada mengikuti sesi perlumbaan sudah tentu!). Kami akan memberitahu anda untuk meluangkan masa anda dalam memilih pilihan yang betul tetapi dengan hanya dua minggu lagi sebelum perlumbaan, masa adalah sangat penting!

Semua pemandu yang terbaik!

Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!


Bacaan Tambahan: The Cost of Getting A Driving Licence in Malaysia

0 Comments