Kebaikan dan Keburukan Mendapatkan Insurans Kereta Anda Sendiri

Diterbikan oleh pada
Editors%2 Fimages%2 F1666906373914 Should You Get Own Car Insurance Featured

(Kredit Foto: Pexels)

Dua cara utama untuk mendapatkan insurans kereta adalah melalui sumber sendiri atau mendapatkan pihak ketiga untuk mendapatkannya untuk anda. Hari ini kita akan melihat kebaikan dan keburukan mendapatkan insurans kereta anda sendiri!

Seperti yang telah kami tetapkan sebelum ini, insurans kereta adalah penting untuk pelbagai sebab, dari segi undang-undang kepada keselamatan kewangan. Bagaimana anda mendapatkannya, bagaimanapun, adalah soalan lain. Mencari polisi insurans kereta sendiri mempunyai faedahnya sendiri, seperti melalui ejen pihak ketiga. Mari ketahui apakah faedah dan kekurangan jika anda mencari insurans kereta sendiri!

Kebaikan

Harga

Sebab utama mengapa seseorang mungkin terbang secara solo untuk mencari polisi insurans ialah harganya. Banyak ejen pihak ketiga mempunyai bayaran tambahan dan caj perkhidmatan yang boleh menyebabkan kos keseluruhan lebih tinggi sedikit. 

Ejen Palsu

Seperti kebanyakan industri, insurans kereta sering dikaitkan dengan penipuan. Ejen palsu ini membentangkan pelan insurans palsu dalam usaha untuk merompak wang titik peluh anda. Dalam sesetengah kes, mereka mungkin juga mencadangkan pelan yang sah daripada syarikat yang bereputasi tetapi sebaik sahaja anda membuat pembayaran, mereka membatalkan pelan anda dan hilang bersama wang itu.

Satu cara untuk mengurangkan bahaya ini adalah dengan melakukan usaha wajar anda. Sahkan kelayakan ejen dan pastikan lesen mereka menyemak.

Keburukan

(Kredit Foto: Pexels)

Kelimpahan Pilihan

Adanya banyak pilihan mungkin biasanya dianggap seperti sesuatu yang positif. Walau bagaimanapun, jumlah besar pelan yang ada yang ada faedah masing-masing mereka boleh mengakibatkan anda pening kepala. Kerana itu, ramai hanya memilih sebarang pilihan yang ada. Ini mungkin menyebabkan anda terlepas pilihan terbaik untuk anda.

Proses Yang Sukar

Jangan memandang rendah betapa sukarnya untuk mendapatkan insurans untuk kenderaan anda, terutamanya jika dokumen-dokumen anda yang diperlu tidak teratur. Kertas kerja dan proses mendekati syarikat yang berbeza untuk sebut harga boleh menjadi proses yang agak membosankan yang hanya akan memberi tekanan kepada anda.

Hilang Himpunan

When you source for car insurance on your own, you would usually just get the plan. You will miss out on the different bundles that some third parties offer which gives you much better value.

Motorist Malaysia

Jika anda membuat keputusan untuk mendekati platform pihak ketiga untuk insurans kereta anda, mengapa tidak menghubungi kami untuk mendapatkan sebut harga? Kami melakukan kerja keras untuk anda! Di Motorist Malaysia, kami berbangga kerana bersikap telus sambil fleksibel, memberikan anda pelan terbaik untuk anda pada harga serendah mungkin!

Saya mahu mendapatkan pelan insurans yang paling berpatutan dalam masa 24 jam!


Bacaan Tambahan: The Cost of Getting A Driving Licence in Malaysia

0 Comments