16 Stesen LRT Ditutup dari Kelana Jaya ke Ampang Park untuk Kerja-Kerja Pembaikan

Diterbikan oleh pada

(Kredit Foto: RapidKL)

Stesen-stesen akan ditutup mulai hari ini (9 November) hingga 15 November, manakala stesen masih dibuka mempunyai waktu operasi yang lebih singkat.

Jika anda cuba menaiki LRT di mana-mana sahaja antara Kelana Jaya ke Ampang Park hari ini, anda akan sedar bahawa stesennya ditutup. Rapid KL mengumumkan penutupan 16 stesen yang akan melalui kerja-kerja pembaikan talian bagi menjelaskan isu sistem yang ditemui pada pagi Sabtu (5 November).

Isu yang dipersoalkan berkisar tentang kerosakan dalam sistem Kawalan Kereta Api Automatik (ATC) dan RapidKL bekerjasama dengan pembekal OEM Kanada Thales Group untuk menyiasat dan memastikan ia tidak berulang.

Penutupan bermula dari stesen Kelana Jaya sehingga ke stesen Ampang Park. Kereta api akan berpatah balik di stesen Damai menghala ke stesen Gombak manakala tren di stesen Subang akan berpatah balik ke Putra Heights.

Stesen yang masih beroperasi akan ditutup pada pukul 11 malam setiap hari.

Bagi membantu penumpang yang melakukan perjalanan di kawasan itu, RapidKL akan menyediakan perkhidmatan bas perantara percuma antara pelbagai lokasi. Ini termasuk laluan antara stesen LRT berikut:

  •  Damansara - Pasar Seni
  • Ara Damansara - Kelana Jaya
  • Kelana Jaya - Pasar Seni
  • Pasar Seni - Masjid Jamek
  • Masjid Jamek - Damai

Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!


Bacaan Tambahan: 4 Reasons Why You Should Never Put Your Feet on the Dashboard!

0 Comments