EV Mini Geely Panda: Kereta Bandar Yang Comel dan Bergaya

Diterbikan oleh pada
(Kredit Foto: Geely)
Tambahan terbaharu Geely Auto, Panda Mini EV adalah sebuah kenderaan empat roda yang 'smol' dan berbentuk kotak yang pasti menarik perhatian.

Selepas pelancaran GWM Good Cat EV, trend kenderaan comel diteruskan dengan model EV terbaru Geely Auto. Panda Mini EV (sebelum ini dinamakan M2) adalah sebuah kereta kecil berukuran hanya 3.065 meter panjang dan 1.522 meter lebar. Ia berdiri setinggi 1.6m dengan jarak roda 2.015m.

Badan berkotaknya memaksimumkan ruang dalamannya manakala isyarat reka bentuk seperti lampu depan bulat dan reka bentuk roda tiga jejari kelihatan sesuai untuk namanya.

Ia dikhabarkan akan menampilkan motor elektrik 41 PS (40 hp) yang dipasang di hadapan serta bateri fosfat besi litium oleh Guoxuan High-Tech, yang berpotensi membolehkannya pergi sejauh 150km dengan sekali cas. Ia nampaknya bukan pilihan terbaik jika anda memerlukan sesuatu untuk melayani anda untuk perjalanan jarak jauh, terutamanya dengan pilihan yang anda ada di pasaran hari ini, tetapi sebagai kereta bandar, ia sudah pasti memadai. Malah, jejaknya yang kecil pastinya berfaedah untuk mengemudi jalan yang sempit atau ruang yang sempit di bandar-bandar sibuk di Malaysia.

Julat harga yang dikhabarkan berada di antara RM25,000 hingga RM30,000 tetapi kita hanya perlu menunggu dan melihat jika itu berlaku jika dan apabila ia tiba di pantai Malaysia. Nantikan untuk mengetahui lebih lanjut!

Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!


Bacaan Tambahan: 2023 GWM Ora Good Cat EV: Finally Here in Malaysia!

0 Comments