BMW Melancarkan Perkhidmatan Pengecasan EV Baharu

Diterbikan oleh pada

(Kredit Foto: BMW)

Kerjasama dengan syarikat pengecas EV tempatan sedia ada, JomCharge, akan membolehkan pelanggan BMW mengakses 100 stesen pengecasan yang terletak di lokasi yang mudah di seluruh Malaysia.

Peningkatan populariti kenderaan elektrik (atau EV) nampaknya tidak akan perlahan dalam masa terdekat, terutamanya dengan kerajaan Malaysia mengumumkan pada bulan September bahawa mereka akan melanjutkan pengecualian duti import dan eksais untuk EV sehingga akhir tahun 2024. Selain itu, akan ada penepian yuran permit yang diluluskan sehingga penghujung tahun depan, membolehkan syarikat menyimpan EV pada harga yang berpatutan dan seterusnya menjadikannya pilihan yang menguntungkan dalam pasaran kenderaan hari ini.

Perjanjian terbaru BMW dengan JomCharge boleh dilihat sebagai penyesuaian syarikat kepada perubahan dalam arah aliran pasaran. 100 stesen pengecas yang tersedia untuk pelanggan BMW kini hanya akan menjadikan EV semasa dan masa hadapan BMW kelihatan lebih diingini sambil membantu pelanggan EV semasa mereka mengurangkan sebarang kebimbingan atas jarak yang mencukupi untuk perjalanan mereka.

Dalam satu kenyataan oleh ketua komunikasi BMW Group Malaysia, Sashi Ambi, beliau menyatakan bahawa perkongsian ini menunjukkan hasrat BMW untuk 'berkerjasama dengan peneraju industri dalam industri infrastruktur pengecasan' yang penting dalam strategi mereka untuk mengukuhkan kedudukan mereka dalam segmen 'kebolehgerakan' Malaysia.

Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!


Bacaan Tambahan: 2023 GWM Ora Good Cat EV: Finally Here in Malaysia!

0 Comments