Subaru menghidupkan semula TR Moniker dengan WRX TR 2024

Diterbikan oleh pada . Dikemas kini pada 17 Oct 2023

Subaru kini kembali dengan nostalgia dengan memperkenalkan semula moniker TR, yang terakhir dilihat pada tahun 2006 apabila ia mewakili "Tuner Ready." Namun, WRX TR 2024 mengambil pendekatan yang berbeza, menawarkan model yang memberi tumpuan kepada prestasi dengan peningkatan dan modifikasi besar untuk para penyokong bersemangat

Dalam usaha untuk meningkatkan prestasi, WRX TR dengan bangga mempunyai sistem brek Brembo yang berkualiti tinggi. Sistem ini termasuk caliper hadapan 6-piston berwarna merah, caliper belakang 2-piston berwarna merah, pad brek yang lebih besar, rotor, dan silinder utama brek yang diperbesarkan. Penambahbaikan ini secara signifikan meningkatkan kuasa berhenti, rintangan terhadap kehilangan prestasi brek, dan perasaan pedal, menghasilkan pengalaman pemanduan yang mendebarkan.

Trim TR telah ditala dengan baik untuk memberikan ciri-ciri pengendalian yang luar biasa. Ia termasuk spring yang lebih kaku, kadar redaman yang direvisi, dan rak direnjis semula. Penyesuaian ini menyediakan kawalan badan yang lebih baik dan respons penggerak roda dalam saat yang sama mengekalkan keselesaan pemanduan. Tayar Bridgestone Potenza S007 berukuran 245/35 R19 adalah standard, memastikan cengkaman yang cemerlang dalam keadaan basah dan kering serta meningkatkan prestasi brek.


Salah satu penambahan yang mencolok untuk WRX TR yang dilengkapi dengan transmisi manual adalah Teknologi Bantu Pemandu EyeSight. Suite ciri keselamatan canggih ini termasuk Kawalan Cruise Adaptif, Sistem Brek Pra-Penetran, Amaran Keluar dan Mengayuh Laluan, serta Amaran Permulaan Kenderaan Utama.

WRX TR menampilkan reka bentuk yang berani dan agresif, menampilkan grill heksagonal ikonik Subaru, reka bentuk lampu hadapan yang kompak, dan tudung hadapan lebar. Garis watak yang menonjol menekankan kekuatan dan keupayaan prestasi sedan sukan ini, sementara lampu belakang menyerlah dengan reka bentuk yang mengingatkan pada magma gunung berapi. Di dalam, tempat duduk Recaro menjadi tumpuan utama, dengan reka bentuk berbentuk Y yang memberikan sokongan yang lebih baik semasa pemanduan prestasi tinggi.


Roda eksklusif 19 inci dengan reka bentuk multi-spoke dalam satun abu-abu, penyingkiran bumbung bulan kuasa untuk mengurangkan berat dan pusat graviti yang lebih rendah, serta sistem Multimedia Subaru Starlink 11.6 inci yang terkini semuanya menyumbang kepada meningkatkan status WRX TR.

Tenaga bagi WRX TR datang daripada enjin Subaru Boxer turbo 2.4 liter yang bertenaga, memberikan 271 daya kuda pada 5,600 rpm dan 350 Nm tork pada julat yang luas antara 2,000-5,200 rpm. Subaru Symmetrical All-Wheel Drive yang terkenal dan Active Torque Vectoring adalah ciri-ciri standard, memastikan pengalaman pemanduan yang dinamik dan mengujakan.

Maklumat harga bagi Subaru WRX TR 2024 akan diumumkan pada kemudian hari.

Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!


Bacaan Tambahan: Toyota Memperkenalkan Crown Sport 2024 di Jepun dengan Kuasa Hibrid

0 Comments