Isuzu D-Max 2024 Dilancarkan Di Thailand Dengan Varian V-Cross

Diterbikan oleh pada

Isuzu Motors Limited memperkenalkan trak pikap satu tan yang telah ditingkatkan dengan signifikan, Isuzu D-MAX, di Thailand pada 6 Oktober. Jualan dijadualkan akan bermula pada 12 Oktober di Thailand, diikuti dengan pelancaran secara berperingkat di seluruh dunia.

D-MAX, yang kini berada dalam generasi ketiga, telah menjadi pilihan yang popular di kalangan pemandu kerana reka bentuk yang kukuh, prestasi yang lincah di atas medan yang mencabar, dan kecekapan bahan api yang mengagumkan sejak diperkenalkan pada Oktober 2019. Model terbaru yang telah ditingkatkan bertujuan untuk lebih memenuhi permintaan pasaran dengan menyempurnakan reka bentuk luar dan dalam, memenuhi keperluan pelbagai pemandu di seluruh dunia.

Kemas kini reka bentuk luar memberi tumpuan kepada bahagian hadapan yang direka semula, menampilkan gril bergaya 3D, lampu hadapan baru dengan teknologi Bi-Led dalam versi tertinggi, dan perubahan pada permukaan bumper dengan penutup udara di sisi. Bahagian belakang kini dilengkapi dengan pintu ekor baru yang mempunyai spoiler bersepadu dan grafik lampu belakang yang direka semula. Trim unggulan D-Max V-Cross 4×4 menonjol dengan perlindungan plastik tambahan, plat skid bergaya aluminium, pelapik fender yang lebar, rim aloi hitam matte 18-inci, dan peningkatan yang bersifat lasak.

Di dalam, dashboard mengekalkan penampilan yang akrab tetapi menawarkan pilihan trim baru dan teknologi yang ditingkatkan. Sistem hiburan termasuk skrin sentuh 9-inci dengan butang sensitif sentuhan dan pintasan, bersama-sama dengan knob fizikal untuk kawalan volume dan menu. Isuzu telah menambahkan port USB-C untuk penumpang depan dan belakang, serta kunci baru dengan fungsi hidupkan enjin jarak jauh.

Lineup kuasa enjin kekal tidak berubah, dengan dua pilihan enjin turbodiesel empat silinder: enjin 1.9 liter asas yang menghasilkan 148hp dengan tork 350Nm dan unit 3.0 liter yang lebih bertenaga dengan 187hp dan tork 450Nm. Enjin-enjin ini disatukan dengan transmisi manual 6-kelajuan atau transmisi automatik 6-kelajuan, menggerakkan roda belakang (2WD) atau semua empat roda (4WD).

Walaupun kuasa enjin kekal sama, D-Max menawarkan prestasi pemanduan 4×4 yang lebih baik kerana elektronik yang telah ditingkatkan. Terutamanya, kawalan pengekangan telah diperluaskan untuk mengaktifkan kunci bebanan belakang elektronik, dan mod "medan kasar" yang baru membantu pemandu dalam skenario luar jalan yang mencabar dengan mengawal brek dan putaran enjin. Ciri keselamatan juga telah ditingkatkan, termasuk kamera ADAS baru dengan pemanasan untuk cuaca sejuk dan kawalan pelayaran berubahsuai yang diperluaskan untuk versi manual.

Di pasaran tempatan, terdapat beberapa model yang tersedia dengan harga bermula dari RM95,000, termasuk D-Max X-Terrain yang kuat, yang dijual dengan harga RM150,938.40.


Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!


Bacaan Tambahan: BMW Menggoda X2 M35i Dan iX2 EV Akan Datang Menjelang Debut

0 Comments