Pengeluaran Proton S70 Sedan Bermula di Kilang Tanjung Malim

Diterbikan oleh pada . Dikemas kini pada 21 Nov 2023

Proton telah mengungkapkan model terbarunya, Proton S70. Menandai sedan baru sepenuhnya pertama syarikat sejak diperkenalkan pada bulan Ogos 2016, model baru ini dinamakan secara rasmi dan disertai dengan slogan "Intelek yang Berkembang," sebagaimana yang diumumkan oleh Dr. Li Chunrong, CEO Proton. Mulai 1 November 2023, pelanggan berpotensi boleh membuat tempahan untuk Proton S70 dengan deposit sebanyak RM500.


Ini merupakan tonggak penting bagi Proton kerana ia kembali ke pasaran kereta sedan keluarga dengan kenderaan pintar, keselamatan yang berfokus, dan dilengkapi dengan baik. S70 mempunyai ciri-ciri keselamatan terkini, pilihan penyambungan, dan enjin berkuasa 1.5L yang berkembar dengan transmisi dwi-kopling, direka khas untuk memenuhi kehendak peminat Proton sedia ada dan peminat baru.


Dalam kerjasama dengan Geely, Proton S70 adalah model Proton baru sepenuhnya yang keempat, mengikuti Proton X70, Proton X50, dan Proton X90 hibrid ringan. Ini juga merupakan model baru kedua yang dilancarkan pada tahun 2023. Sebelum pelancaran rasmi, Proton akan mengadakan pra-tontonan pelanggan di ibu negeri-negeri utama di Malaysia, memberikan peluang untuk melihat model baru ini secara dekat.


Acara keluaran Proton dianggap sebagai langkah penting dalam kerjasama dengan DRB-Hicom dan Geely untuk menjadikan Tanjong Malim dan Lembah Teknologi Tinggi Automotif (AHTV) sebagai hab automotif kebangsaan. Sejak tahun 2019, Proton telah melabur secara besar-besaran dalam meningkatkan kemudahannya, termasuk barisan pemantulan enjin baru, sebuah kilang pencetak, dan barisan penghasilan, dengan jumlah lebih daripada RM1.8 bilion. Usaha ini bertujuan untuk memperluaskan rangkaian kenderaan Proton, termasuk Kenderaan Tenaga Baharu (NEV), dan akhirnya, kenderaan elektrik.


Proton S70 berada dalam kedudukan untuk meneruskan perjalanan pertumbuhan dan inovasi Proton, dengan matlamat untuk bersaing dalam segmen pasaran kereta sedan keluarga yang sebelum ini didominasi oleh model-model seperti Proton Wira, Waja, dan Prevé.


Ingin tahu nilai kereta anda sekarang? Klik disini untuk mendapakat pernilaian percuma. https://bit.ly/Hassle-Free-Valuation

Artikel original dan gambar diperolehi dari:

Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!


Bacaan Tambahan: Kadar Letak Kereta Malaysia’s Mall 2023: Bahagian 1

0 Comments