Perlumbaan Endurance Sepang 2023: Toyota GR Malaysia Sasar Kekalkan Gelaran

Diterbikan oleh pada

Toyota Gazoo Racing Malaysia sedang bersiap sedia untuk menyertai perlumbaan 2023 Sepang 1000 KM Endurance Race (S1K) yang akan datang dengan matlamat mempertahankan gelaran keseluruhan yang mereka rebut pada tahun sebelumnya. Strategi mereka melibatkan penyertaan Toyota Vios dalam Kelas MTC, dengan pemandu Tengku Djan Ley Tengku Mahaleel dan Naquib Azlan yang kembali untuk bersaing. Selain itu, pasukan peniaga Wing Hin Motorsports akan turut serta dengan dua kereta Toyota Yaris dalam Kelas MTC, yang dipandu oleh Boy Wong dan bekas pemandu Kelas Rookie Gazoo Racing, Amer Harris.

Acara S1K juga akan memberi tumpuan kepada edisi ketiga Gazoo Racing (GR) Vios Enduro Cup dalam Kelas SP2. Piala ini telah terkenal sebagai acara penutup musim bagi pemandu yang sudah terlibat dalam GR Vios Challenge dan GR Vios Sprint Cup. Khususnya, GR Vios Enduro Cup menarik pelbagai jenis pemandu, termasuk remaja, pasangan bapa-anak, pasangan suami-isteri, dan beberapa pemandu wanita.

Dijangkakan terdapat 11 kereta peserta dalam Kelas SP2 dan GR Vios Enduro Cup, acara ini akan menampilkan pesaing utama seperti pasangan Axle Sports yang terdiri daripada Alister Yoong dan juara kelas Rookie Vios 2023, Ariff Azmi. Pasukan lain yang hebat adalah 23 Motors, yang diwakili oleh Abdul Miqail dan Amir Mirza, kedua-duanya peserta tetap dalam GR Vios Challenge. Secara khusus, GR Vios Enduro Cup akan menyaksikan kemunculan pasangan bapa-anak Shanmuganathan Arumugam dan Ashen Shanmuganathan, pasangan suami-isteri Shafiq Samsudin dan Shasha Shafie, serta dua pemandu wanita, Adele Lew dan Nurul Auni Nasharuddin.

GR Vios Enduro Cup menjanjikan ganjaran wang tunai, dengan RM10,000 untuk pemenang, RM8,000 untuk tempat kedua, RM6,000 untuk tempat ketiga, RM4,000 untuk tempat keempat, dan RM2,000 untuk tempat kelima. Penyertaan ini tidak hanya mengetengahkan pencapaian dalam perlumbaan tetapi juga menekankan kebolehan, kebolehpercayaan, dan kelenturan Toyota Vios dan Yaris dalam keadaan perlumbaan yang mencabar.

Ingin tahu nilai kereta anda sekarang? Klik disini untuk mendapakat pernilaian percuma. https://bit.ly/Hassle-Free-Valuation

Artikel original dan gambar diperolehi dari:

Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!


Bacaan Tambahan: Kadar Letak Kereta Malaysia’s Mall 2023: Bahagian 1

0 Comments