Volvo Merancang Untuk Melengkapkan Barisan Elektriknya Menjelang 2030 Dan Menamatkan Pengeluaran Diesel

Diterbikan oleh pada

Semasa Minggu Iklim NYC, Volvo Cars, yang dikenali dengan peranan penerajuannya dalam industri automotif, mengumumkan langkah penting: penghentian sepenuhnya pengeluaran model bertenaga diesel menjelang awal 2024. Pendirian tegas ini mengukuhkan semula komitmen mereka untuk beralih menjadi pengeluar kereta elektrik sepenuhnya menjelang 2030. Langkah tegas ini dengan tegas meletakkan Volvo Cars di kalangan pembuat kereta tradisional awal yang menghentikan pengeluaran diesel.

Pilihan strategik untuk menghentikan pengeluaran diesel sejajar sepenuhnya dengan agenda transformasi ambisius Volvo Cars, yang bertujuan untuk rangkaian kereta elektrik sepenuhnya menjelang 2030 dan bercita-cita untuk mencapai kebolehcarbonegara menjelang 2040. Syarikat ini telah melepaskan diri daripada pembangunan enjin pembakaran lanjutan, dengan menjual sahamnya dalam Aurobay, usaha sama yang menampung aset enjin pembakaran yang masih ada, pada November 2022.

Volvo Cars telah menjadi peneraju dalam usaha kelestarian sejak mengakui kesan buruk produknya pada alam sekitar semenjak 1972. Penemuan terkini daripada Laporan Penilaian Iklim Global Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu mengukuhkan keperluan mendesak untuk tindakan segera dalam menangani perubahan iklim.

Keputusan untuk menghentikan pengeluaran diesel menjelang awal 2024 mencerminkan landskap yang cepat berubah dalam industri automotif dan perubahan keutamaan pelanggan. Hanya empat tahun yang lalu, enjin diesel menyumbang sebahagian besar jualan Volvo Cars di Eropah. Walau bagaimanapun, kini, majoriti jualan syarikat itu di Eropah terdiri daripada kereta elektrik, yang jelas menunjukkan perubahan permintaan dalam pasaran dan dedikasi Volvo terhadap elektrifikasi.

Dengan Volvo Cars memimpin jalan ke arah masa depan yang lestari, langkah untuk menghentikan pengeluaran diesel tidak hanya sejajar dengan misi mereka tetapi juga menyumbang kepada peningkatan kualiti udara bandar dengan mengurangkan pelepasan pencemar seperti nitrogen oksida (NOx), yang biasanya dikaitkan dengan enjin diesel.

Artikel original dan gambar diperolehi dari:

Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!

Muat turun Motorist App sekarang. Direka oleh pemandu untuk pemandu, aplikasi semua-dalam-satu ini membolehkan anda menerima kemas kini trafik dan suapan terkini daripada kamera trafik langsung, harga petrol yang dikemas kini dan akses pantas kepada rangkaian penuh perkhidmatan berkaitan kenderaan kami.Bacaan Tambahan: Kadar Letak Kereta Malaysia’s Mall 2023: Bahagian 1

0 Comments