Aplikasi Motorist telah diperbaharui dengan ciri-ciri yang lebih baik lagi untuk lebih menyederhanakan lagi kehidupan pemanduan anda

Diterbikan oleh pada

Penyesuaian notifikasi peribadi adalah sorotan pembaruan besar pertama untuk aplikasi Motorist pada tahun 2024.

Dengan fungsi baru yang dipikirkan dengan teliti ini, pengguna dapat memilih jenis peringatan dan mesej yang mereka ingin/memerlukan terima daripada aplikasi super automotif ini, yang kini digunakan oleh satu daripada enam pemilik kenderaan di Singapura.

Kemampuan yang baru ditambah ini mengubah aplikasi popular menjadi lebih banyak pembantu peribadi automotif di telefon pintar anda untuk membantu dengan semua perkara berkaitan pengendalian kenderaan anda, melakukan atau memfasilitasi pelbagai transaksi kenderaan, dan menyediakan kemaskini trafik secara langsung yang termasuk feed kamera langsung yang memantau pautan jalan Singapura-Johor.

Fungsi "PA" aplikasi Motorist ini bahkan meluas kepada concierge yang dedikasi yang bersedia menjawab pertanyaan anda melalui perbualan dalam aplikasi. Ini adalah perkhidmatan digital dengan sentuhan manusia.

Berbicara tentang manusia yang bekerja secara digital, pasukan pakar pemrograman di belakang Aplikasi Motorist - yang termasuk Ketua Eksekutif syarikat yang mempunyai kepakaran pengaturcaraan - melakukan yang terbaik mereka untuk memperkenalkan fungsi-fungsi baru yang berguna dan meningkatkan set ciri yang sedia ada pada setiap peluang.

Peningkatan paling penting dalam pembaruan Februari 2024 ini adalah pada Pemberitahuan aplikasi, yang sekarang boleh disesuaikan mengikut kehendak anda.

Dengan hanya beberapa ketukan mudah di bahagian Tetapan, anda boleh menetapkan apa yang aplikasi "membebel" kepada anda, ditekan ke peranti anda (pusat pemberitahuan) dengan segera jika anda mahu. Ini termasuk:

  1. Peringatan Kenderaan - peringatan untuk hari jadi kereta anda, tarikh tamat COE, tarikh tamat cukai jalan, pembaharuan tempat letak kereta musim, kesalahan trafik, dan maklumat berkaitan penarikan kenderaan. 

  2. Ramalan Harga Kenderaan - pandangan bulanan tentang penilaian kenderaan, yang membantu anda untuk menjejaki dan mengenal pasti penyusutan kereta anda, dan juga menjangkakan hasil jualan bersih dari kereta anda selepas menyelesaikan pinjaman tertunggaknya jika berkenaan. 

  3. Laluan Kegemaran - memberitahu anda tentang kesesakan lalu lintas dan kejadian jalan yang mungkin mempengaruhi laluan memandu biasa anda, supaya anda boleh mempertimbangkan alternatif untuk menjimatkan masa dan mengurangkan tekanan di belakang stereng. 

  4. Komuniti - menghubungkan anda dengan pemandu lain yang menggunakan Aplikasi Motorist, yang membolehkan perbualan dalam aplikasi (dengan panduan) antara pengguna hanya dengan nombor pendaftaran kereta mereka dan juga menyiar permintaan khusus untuk saksi kemalangan. 

  5. Kemas Kini Pasaran - memberitahu anda tentang keputusan COE dan pergerakan harga bahan api. 

  6. Tawaran & Ganjaran - berkongsi tawaran terkini dan hadiah, supaya anda boleh mendapat tawaran yang baik, dan mendapatkan mata mPoints sepanjang jalan untuk menukar ganjaran. 

  7. Artikel & Video - mendorong tentang cerita yang baru diterbitkan dalam bahagian editorial yang anda tentukan (contohnya ulasan kereta dan berita kereta), dan anda boleh membacanya apabila dimuat naik ke portal Motorist.

Selain daripada memperibadikan pemberitahuan anda, Aplikasi Motorist kini juga termasuk perkhidmatan valet untuk pemeriksaan kereta dan kalkulator pinjaman yang terbina dalam. Terdapat juga peningkatan kepada pengalaman/penggunaan aplikasi, kemas kini kepada perisian, dan pembaikan bug yang biasa.

Dengan semua penambahbaikan dan ciri-ciri baharu ini, aplikasi super Motorist telah dimuatkan dengan lebih banyak lagi untuk menyederhanakan kehidupan pemanduan anda. Klik kotak Aplikasi Motorist di hujung artikel ini untuk memuat turun/menyemak semula Aplikasi Motorist dan biarkan ia menjadi pembantu pemanduan yang paling membantu - di telefon dan di jalan.

Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!

Muat turun Motorist App sekarang. Direka oleh pemandu untuk pemandu, aplikasi semua-dalam-satu ini membolehkan anda menerima kemas kini trafik dan suapan terkini daripada kamera trafik langsung, harga petrol yang dikemas kini dan akses pantas kepada rangkaian penuh perkhidmatan berkaitan kenderaan kami.Bacaan Tambahan: Kadar Letak Kereta Malaysia’s Mall 2023: Bahagian 1

0 Comments