Nissan Juke 2024 Kini Dengan Ciri Dinaik Taraf dan Versi Baru, N-Sport

Diterbikan oleh pada

Nissan telah membuat beberapa perubahan pada Juke bagi tahun 2024 untuk meningkatkan prestasinya dalam pasaran SUV kecil yang padat. Walaupun penampilan luar masih kelihatan hampir sama, mereka telah membuat penambahbaikan besar di dalam, seperti skrin yang lebih besar untuk sistem hiburan dan kualiti yang lebih baik secara keseluruhan. Mereka juga menambah versi baru yang elegan yang dipanggil N-Sport dan menghidupkan semula pilihan warna kuning.

Trim N-Sport adalah yang teratas, dengan aksen hitam pada bumbung, tiang, roda, lengkungan roda, cermin, dan gril, yang bertentangan dengan warna kuning yang baru di luar. Di dalam, N-Sport mempunyai jahitan berwarna kuning, hiasan papan pemuka, dan sisipan yang diperbuat daripada Alcantara yang dikitar semula, serta lambang Juke yang terukir pada tempat duduk.

Perubahan terbesar di dalam ialah skrin baru 12.3-inci untuk sistem hiburan pada papan pemuka yang sedikit berbeza. Skrin yang ditingkatkan ini datang sebagai piawai dan boleh dipasangkan dengan kluster instrumen digital 12.3-inci yang baharu. Sistem hiburan yang diperbaiki sekarang menyokong Android Auto dan Apple CarPlay tanpa wayar dan mempunyai sistem pengenalan suara yang lebih baik.

Nissan juga telah memperbaiki perkara lain di dalam, seperti bahan berjenis kulit yang lebih halus pada stereng, kotak sarung tangan yang lebih besar, tempat duduk baru untuk kebanyakan trim, dan sandaran tangan tengah yang direka semula untuk sokongan yang lebih baik. Juke kini dilengkapi dengan brek tangan elektrik, pad cas tanpa wayar, dan pelbagai USB-A / USB-C untuk semua penumpang, mematuhi standard moden bagi tahun 2024.

Perubahan di luar sedikit, dengan revisi kepada pilihan warna dan pengenalan reka bentuk roda yang baru, beberapa di antaranya sehingga 19 inci. Puncaknya ialah kembalinya pilihan warna kuning, yang sangat diminta oleh pelanggan dan kini sedikit lebih cerah berbanding versi sebelumnya. Jabatan warna dan hiasan Nissan juga telah menyempurnakan formula untuk warna putih mutiara dan hitam metalik untuk meningkatkan daya tarikan mereka.

Kualiti kamera pandang belakang juga telah ditingkatkan dari 0.3 hingga 1.3 megapiksel untuk lebih baik menggunakan skrin tengah definisi tinggi. Ini bermakna pergerakan termasuk semasa berundur boleh dilakukan dengan lebih yakin kerana penglihatan yang lebih tajam, terutamanya dalam cahaya rendah. Semua gred Juke kini dilengkapi dengan kamera pandang belakang sebagai kelengkapan piawai. Gred N-Connecta ke atas juga boleh memesan Monitor Pandang Sekeliling, yang menggabungkan imej dari empat kamera di sekeliling kereta untuk memberikan "pandangan burung" tentang kedudukan kereta untuk manuver letak.

Juke menawarkan dua pilihan enjin. Pertama ialah Juke Hybrid, menampilkan enjin pembakaran dalam Nissan yang dioptimumkan untuk kegunaan hibrid, memberikan 94hp dan 148Nm tork. Di pihak elektrik, motor utama elektrik menghasilkan 49hp dan 205Nm tork, ditambah dengan generator pendua tegangan tinggi 15kW yang dihubungkan kepada bateri cecair 1.2kWh melalui penterjemah. Konfigurasi ini memberikan kuasa sebanyak 25% lebih tinggi daripada pilihan enjin petrol semasa, bersamaan dengan pengurangan penggunaan bahan api sehingga 40% dalam persekitaran bandar dan keseluruhan sehingga 20%.

Sebagai pilihan, enjin tanpa elektrik untuk Juke menempatkan enjin petrol tiga silinder DIG-T turbo 1.0 liter yang ringkas dan ringan. Memberikan 117PS dan 180Nm tork. Pemandu boleh memilih di antara transmisi manual 6-kelajuan atau transmisi paddle-shift dual-clutch 7-kelajuan, bersama dengan pemilih mod pemanduan (Eko, Piawai, Sukan) untuk menyesuaikan pengalaman memandu mengikut citarasa mereka.

Artikel original dan gambar diperolehi dari:

Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!

Muat turun Motorist App sekarang. Direka oleh pemandu untuk pemandu, aplikasi semua-dalam-satu ini membolehkan anda menerima kemas kini trafik dan suapan terkini daripada kamera trafik langsung, harga petrol yang dikemas kini dan akses pantas kepada rangkaian penuh perkhidmatan berkaitan kenderaan kami.Bacaan Tambahan: Kadar Letak Kereta Malaysia’s Mall 2023: Bahagian 1

0 Comments