Motormouth: Anak-anak peminat kereta yang bertuah dan gembira

Diterbikan oleh pada
Anak-anak yang paling gembira mungkin adalah anak-anak bertuah yang ibu bapa mereka gemar bermain kereta.

Beberapa ibu bapa petrolhead di Malaysia adalah wartawan automotif yang memandu pelbagai kereta demonstrasi baru setiap hari atau minggu, yang menjadikan perjalanan ke sekolah mereka jauh lebih menyeronokkan dari biasa untuk anak-anak mereka yang turut serta.

Lelaki dan perempuan yang menghabiskan tahun-tahun pertumbuhan mereka dalam pelbagai kereta yang dikaji oleh bapa mereka (majoriti) dan ibu mereka (minoriti) semasa bekerja mungkin telah mengalami keseronokan automotif yang melebihi rakan sekolah yang kurang bertuah yang bergantung kepada kenderaan bermotor yang kurang menarik, atau pengangkutan awam.

Beberapa di antaranya bahkan menjadi "pemandu kedua" bersaiz kanak-kanak untuk orang dewasa di belakang stereng, memberikan pendapat kecil tentang kenderaan/interior/apa sahaja yang mungkin disebut dalam artikel-artikel.

Mereka juga suka menyebut membuat dan model kereta dari A ke V (Alfa ke Volvo), ditambah dengan sejumlah nombor bermakna seperti 0 hingga 100 (km/j), 1 hingga 8 (Siri), F1 dan 911.

Tunggu sehingga anak-anak muda yang gila kereta ini mendapatkan lesen memandu mereka, memulakan perjalanan dan memulakan penilaian kereta juga.

0 Comments