Had laju di Jalan Persekutuan dikurangkan sempena Hari Raya Aidilfitri 2024

Diterbikan oleh pada

Sempena sambutan Hari Raya Aidilfitri, Kementerian Kerja Raya (KKR) mengumumkan penurunan sementara had kelajuan di jalan persekutuan sebanyak 10km/j dari 8 April hingga 14 April. Langkah ini bertujuan untuk meningkatkan keselamatan jalan raya dan mengurangkan risiko kemalangan berdasarkan data sejarah.

Tambahan pula, pihak konsesi jalan persekutuan dinasihatkan untuk menangguhkan kerja-kerja pembinaan dan penyenggaraan yang tidak kritikal dari 5 April hingga 14 April untuk mengurangkan gangguan trafik. Bagi pengguna lebuh raya, jangkaan penutupan lorong hanya untuk kecemasan dari 1 April hingga 17 April, selaras dengan Program MyJalan KKR untuk usaha keselamatan jalan yang bersama-sama.

Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!

Muat turun Motorist App sekarang. Direka oleh pemandu untuk pemandu, aplikasi semua-dalam-satu ini membolehkan anda menerima kemas kini trafik dan suapan terkini daripada kamera trafik langsung, harga petrol yang dikemas kini dan akses pantas kepada rangkaian penuh perkhidmatan berkaitan kenderaan kami.Bacaan Tambahan: Motorist mengukuhkan pengembangan serantau dengan pelancaran portal dan perkhidmatan automotifnya di Filipina.

0 Comments