Revolusi pengecasan Tesla mendarat di Penang Sunway Carnival, Seberang Perai menyambut 4 pengecas arus terus (DC) pada harga RM1.25/kWh

Diterbikan oleh pada

Dengan pembukaan lokasi baru di Sunway Carnival, Seberang Perai di Pulau Pinang, jumlah stesen Supercharger Tesla di Malaysia kini telah mencapai lapan.

Penambahan ini melengkapi 12 Pengecas Destinasi sedia ada yang terletak di Kampus The Ship di Batu Kawan dan All Seasons Place di George Town di pulau itu.

Fasiliti baru ini mempunyai empat pengecas pantas DC jenis V3, menjadikan jumlah Supercharger di Malaysia sebanyak 40, manakala jumlah Pengecas Destinasi telah meningkat kepada 61 di sepuluh lokasi. Tempat letak kereta luar yang menjadi tuan rumah Supercharger beroperasi sepanjang masa, mengecas RM5 setiap jam dari 9 pagi hingga 2 pagi.

Sama seperti stesen Supercharger lain, kadar pengecasan di Sunway Carnival adalah RM1.25 setiap kWh, dengan caj lengang tambahan sebanyak RM4 setiap minit apabila stesen tersebut penuh untuk mengelakkan penggunaan berterusan yang berpanjangan. Sama ada Supercharger atau Pengecas Destinasi, kedua-duanya kini percuma untuk digunakan dengan sistem "plug-in, cas dan pergi" yang mesra pengguna Tesla. Pengguna hanya perlu mendaftarkan kaedah pembayaran mereka dalam aplikasi Tesla, dan pengecasan akan bermula secara automatik setelah disambungkan.

Stesen Supercharger Sunway Carnival menandakan lokasi cas baru yang pertama dari lima yang dijadualkan untuk beroperasi di Malaysia pada suku kedua tahun ini. Lokasi yang akan datang termasuk satu Supercharger di Kuantan dan dua stesen cas di Kuala Lumpur, dengan satu lagi dirancang untuk Putrajaya.


Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!

Muat turun Motorist App sekarang. Direka oleh pemandu untuk pemandu, aplikasi semua-dalam-satu ini membolehkan anda menerima kemas kini trafik dan suapan terkini daripada kamera trafik langsung, harga petrol yang dikemas kini dan akses pantas kepada rangkaian penuh perkhidmatan berkaitan kenderaan kami.Bacaan Tambahan: Beberapa test car Xiaomi SU7 terhempas berikutan kejayaan pelancaran di China

0 Comments