Pro-Net mengesahkan kemitraan bernilai RM200 juta dengan CIMB untuk pengimportan dan pengedaran kenderaan pintar.

Diterbikan oleh pada

Menerusi langkah-langkah penting ke arah kestabilan, merangsang pertumbuhan, dan meningkatkan kehadiran pasaran, Proton New Energy Technology Sdn Bhd (Pro-Net), sebuah anak syarikat sepenuhnya milik Perusahaan Otomobil Nasional Sdn Bhd, bersedia untuk memberikan impak transformasi.

Proton New Energy Technology Sdn Bhd (Pro-Net), sebuah anak syarikat sepenuhnya milik Perusahaan Otomobil Nasional Sdn Bhd, telah mengambil langkah penting untuk memastikan kestabilan, merangsang pertumbuhan, dan meningkatkan kehadiran pasaran mereka.

Mereka baru-baru ini mengumumkan penjanaan pembiayaan sebanyak RM200 juta daripada CIMB Bank Berhad.

Dana ini ditetapkan untuk menyokong inisiatif mobiliti hijau mereka dan memudahkan pengimportan dan pengedaran kereta elektrik pintar #1 EV dalam pasaran Malaysia.

PRO-NET memegang kuasa kebenaran eksklusif sebagai pengimport dan pengedar kenderaan pintar di Malaysia dan Thailand, dengan fokus utama pada model smart #1 untuk masa ini, dengan model tambahan dirancang untuk masa depan.

Beroperasi melalui ekosistem yang komprehensif meliputi 13 lokasi pengedar dan menawarkan perkhidmatan selepas jualan, PRO-NET menyediakan penyelesaian mobiliti elektrik holistik. Selain itu, aplikasi digital mesra pengguna mereka, 'Hello smart,' memberikan akses kepada lebih daripada 70% rangkaian pengecasan awam, meningkatkan kemudahan untuk pelanggan. Pendekatan ini menegaskan komitmen PRO-NET untuk memberikan bukan sahaja kenderaan elektrik tetapi juga memastikan pengalaman perkhidmatan pelanggan yang kukuh.

Selain itu, syarikat ini dipercayakan untuk memenuhi komitmen PROTON terhadap agenda kenderaan elektriknya, menempatkannya sebagai pemain utama dalam mendorong peralihan ke arah pengeluaran Kenderaan Tenaga Baharu (NEV). Selain itu, ia bersedia untuk memainkan peranan penting dalam pembangunan Lembah Teknologi Tinggi Automotif (AHTV) yang terletak di Tanjong Malim.

Di sisi lain, CIMB menawarkan pelbagai penyelesaian yang disesuaikan untuk segmen kenderaan elektrik (EV) pengguna. Mereka telah memperkenalkan rangkaian penyelesaian kewangan EV yang komprehensif bertujuan untuk menggalakkan penggunaan EV dan membantu peralihan ke arah mobiliti lestari di seluruh ASEAN. Penyelesaian ini merangkumi kadar pembiayaan auto istimewa, perlindungan insurans, dan pelbagai keistimewaan eksklusif, menangani keperluan pengguna dalam semua aspek memiliki EV.


Artikel original dan gambar diperolehi dari:

Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!

Muat turun Motorist App sekarang. Direka oleh pemandu untuk pemandu, aplikasi semua-dalam-satu ini membolehkan anda menerima kemas kini trafik dan suapan terkini daripada kamera trafik langsung, harga petrol yang dikemas kini dan akses pantas kepada rangkaian penuh perkhidmatan berkaitan kenderaan kami.Bacaan Tambahan: 2024 MINI Countryman JCW Trim membuat kedatangan megah di galeri Malaysia sebagai lagu penutup untuk Generasi Kedua F60, Bermula dari RM254,000

0 Comments