[UPDATE] Isu eksle 5 Chery Omoda

Diterbikan oleh pada

Chery Malaysia telah menangani kebimbangan baru-baru ini mengenai patahnya paksi belakang yang dilaporkan pada sebuah SUV Omoda 5. 

Siasatan mereka menentukan punca dan menggariskan langkah-langkah yang diambil untuk memastikan keselamatan pelanggan.

Punca Masalah Paksi Belakang

Penyebab patahnya paksi belakang telah dikenal pasti sebagai masalah pengkalibrasian yang tidak tepat semasa peningkatan rutin di fasiliti pembekal bahagian. Penggantian ujung yang haus pada mesin pengimpal automatik menghasilkan tetapan yang tidak tepat.

Walaupun hanya 60 unit Omoda 5 yang dikeluarkan pada 15 Ogos 2023 yang disahkan mempunyai bahagian yang terjejas, Chery Malaysia mengambil pendekatan berjaga-jaga. Mereka telah memulakan kempen perkhidmatan untuk memeriksa pelbagai kenderaan. Sejumlah 600 unit SUV Omoda 5 yang dikeluarkan antara 14 hingga 17 Ogos 2023 akan dipanggil untuk pemeriksaan.

Laman Web Baru untuk Mengenalpasti Kenderaan Terjejas

Chery Malaysia telah melancarkan laman web khusus bagi pemilik Omoda 5 untuk menyemak sama ada kenderaan mereka merupakan sebahagian daripada kempen pemeriksaan. Pemilik hanya perlu memasukkan Nombor Pengenalan Kenderaan (VIN) untuk menerima pengesahan.

Sehingga 3 Mei 2024, Chery Malaysia telah menghubungi lebih separuh daripada pemilik yang terjejas yang disahkan. Mereka merancang untuk memberi kemas kini mingguan mengenai kemajuan proses pemeriksaan.

Saluran Perkhidmatan Pelanggan

Pemilik Omoda 5 yang mempunyai soalan atau kebimbangan boleh menghubungi talian hotline khidmat pelanggan Chery Malaysia di 03-27717070 atau melawat laman web rasmi mereka.

Dengan mengambil tindakan cepat dan memberi keutamaan kepada keselamatan pelanggan, Chery Malaysia menunjukkan komitmen mereka terhadap pengeluaran yang bertanggungjawab dan penjagaan pelanggan.

Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!

Muat turun Motorist App sekarang. Direka oleh pemandu untuk pemandu, aplikasi semua-dalam-satu ini membolehkan anda menerima kemas kini trafik dan suapan terkini daripada kamera trafik langsung, harga petrol yang dikemas kini dan akses pantas kepada rangkaian penuh perkhidmatan berkaitan kenderaan kami.


Bacaan Tambahan: Kuasa Myvi terancam: Bezza bersaing untuk mahkota 'raja jalan'

0 Comments