Chery Malaysia telah menghubungi pemilik Omoda 5 yang terjejas oleh isu aks belakang.

Diterbikan oleh pada
Satu pengelasan yang rosak ditemui dalam pautan belakang beberapa model Omoda 5. Isu ini bermula dari kesilapan kalibrasi semasa peningkatan kelengkapan rutin di pembekal bahagian. Walaupun hanya 60 unit disahkan mengalami bahagian yang rosak (diproduksi pada 15 Ogos 2023), Chery Malaysia secara proaktif meluaskan pemanggilan semula untuk merangkumi tempoh masa yang lebih luas (14-17 Ogos 2023) untuk jumlah keseluruhan 600 kenderaan.

Apa yang Dilakukan oleh Chery Malaysia?

  • Pemanggilan Semula Proaktif: Mereka mengeluarkan pemanggilan semula bagi kenderaan yang terjejas, merangkumi bukan sahaja kes-kes yang disahkan tetapi juga unit-unit yang mungkin terjejas.
  • Menghubungi Pemilik: Chery Malaysia telah berjaya menghubungi semua 60 pemilik kenderaan yang disahkan mengalami kerosakan dan menjadualkan temujanji untuk penggantian pautan belakang di pusat-pusat servis yang dilantik.
  • Pemeriksaan yang Lebih Luas:540 kenderaan yang lain sedang menjalani pemeriksaan terperinci untuk memastikan keselamatan mereka.
  • Ketelusan: Chery Malaysia telah jujur dalam berkomunikasi tentang isu ini, punca-punca, dan langkah-langkah yang mereka ambil untuk menyelesaikannya.

Apa yang Perlu Dilakukan oleh Pemilik Omoda 5?

  • Semak VIN: Jika anda memiliki Omoda 5 yang dihasilkan antara 14-17 Ogos 2023, lawati laman web Chery Malaysia atau hubungi talian khidmat pelanggan mereka untuk mengesahkan sama ada kenderaan anda adalah sebahagian daripada pemanggilan semula.
  • Jadual Pemeriksaan: Jika kereta anda terjejas, Chery Malaysia akan menghubungi anda untuk menjadual pemeriksaan percuma dan penggantian pautan belakang, jika perlu.

Masa Depan

Komitmen Chery Malaysia terhadap keselamatan pelanggan jelas terlihat dalam penanganan situasi ini. Dengan mengambil tindakan segera dan memberi keutamaan kepada komunikasi yang jelas, mereka berusaha untuk memastikan kepuasan pemilik Omoda 5 mereka berterusan.

Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!

Muat turun Motorist App sekarang. Direka oleh pemandu untuk pemandu, aplikasi semua-dalam-satu ini membolehkan anda menerima kemas kini trafik dan suapan terkini daripada kamera trafik langsung, harga petrol yang dikemas kini dan akses pantas kepada rangkaian penuh perkhidmatan berkaitan kenderaan kami.


Bacaan Tambahan: Tambah aditif minyak enjin: kawan atau musuh? kebenaran mekanik'

0 Comments