Adakah seseorang telah membangkitkan kemarahan hantu Lebuhraya Karak? Tumpahan minyak menyebabkan mimpi ngeri lalu lintas.

Diterbikan oleh pada
Semalam, sebuah kejadian yang agak tidak menyenangkan berlaku di Lebuhraya KL-Karak. Sebuah tangki yang membawa ribuan liter minyak masak terpakai bertemu akhirnya di KM36.8, menyebabkan tumpahan yang mengubah jalan menjadi berminyak.

Penjenayahnya? Menurut pihak berkuasa, hujan lebat dan mungkin sesak jalan yang licin dari pemandu berusia 50 tahun itu. Tiada hantu atau roh yang disebutkan (walaupun sesetengah pengemudi mungkin tidak bersetuju setelah berjam-jam dalam kesesakan lalu lintas).

Nota yang Lebih Serius:

Kecelakaan seperti ini menekankan kepentingan amalan pemanduan yang selamat, terutamanya semasa hujan lebat. Pembuangan minyak masak terpakai juga merupakan kebimbangan alam sekitar yang penting. Marilah kita berharap kejadian ini menjadi peringatan berminyak untuk berhati-hati di jalan raya dan membuang sisa dengan bertanggungjawab.

Muat turun Motorist App sekarang. Direka oleh pemandu untuk pemandu, aplikasi semua-dalam-satu ini membolehkan anda menerima kemas kini trafik dan suapan terkini daripada kamera trafik langsung, harga petrol yang dikemas kini dan akses pantas kepada rangkaian penuh perkhidmatan berkaitan kenderaan kami.


Bacaan Tambahan: Tambah aditif minyak enjin: kawan atau musuh? kebenaran mekanik'

0 Comments