Jetour melancarkan model Dashing di Malaysia, pelancaran dijadualkan pada paruh kedua 2024

Diterbikan oleh pada

Pengeluar kereta China, Jetour telah tiba di pentas automotif Malaysia, memperkenalkan SUV Dashing di Malaysia Autoshow 2024. Ini merupakan salah satu dari dua SUV yang Jetour berencana untuk melancarkan pada paruh kedua tahun ini, yang lainnya adalah X70 Plus. Kedua model ini akan dipasang tempatan (CKD).

SUV Kompak dengan Dua Varian

Dashing adalah sebuah SUV lima tempat duduk yang dibina atas seni bina Kunlun. Dari segi saiz, ia terletak di antara Honda CR-V (4,691 mm panjang) dan Toyota Corolla Cross (4,460 mm panjang). Jetour Dashing berukuran 4,590 mm panjang, 1,900 mm lebar, 1,685 mm tinggi, dan mempunyai wheelbase sepanjang 2,720 mm.

Jetour akan menawarkan Dashing dalam dua varian: Prime dan Signature. Kedua-dua varian berkongsi enjin yang sama, iaitu enjin petrol 1.5 liter turbo berbaris empat yang menghasilkan 156 PS (154 hp) pada 5,500 rpm dan tork 230 Nm dari 1,750 hingga 4,000 rpm. Kuasa dihantar ke roda hadapan melalui transmisi dwi-kelajuan kopling berganda, dan pemandu boleh memilih antara tiga mod pemanduan: Ekonomi, Selesa, dan Sukan.

Pelancaran Dijangka pada Paruh Kedua 2024

Lebih banyak butiran mengenai ciri-ciri, harga, dan ketersediaan dijangka akan diberikan menjelang tarikh pelancaran pada paruh kedua 2024. Dengan saiz yang kompetitif dan status dipasang tempatan, Jetour Dashing boleh menjadi pilihan yang menarik bagi pembeli SUV Malaysia yang mencari jenama baru dalam pasaran.

Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!

Muat turun Motorist App sekarang. Direka oleh pemandu untuk pemandu, aplikasi semua-dalam-satu ini membolehkan anda menerima kemas kini trafik dan suapan terkini daripada kamera trafik langsung, harga petrol yang dikemas kini dan akses pantas kepada rangkaian penuh perkhidmatan berkaitan kenderaan kami.


Bacaan Tambahan: Tambah aditif minyak enjin: kawan atau musuh? kebenaran mekanik'

0 Comments