Warna kereta yang paling bertuah sejauh ini dalam Tahun Naga ini berdasarkan haiwan zodiak Cina anda.

Diterbikan oleh pada

Pada Tahun Naga 2024, berikut adalah warna kereta yang disarankan untuk menarik nasib baik, kekayaan besar, dan kemakmuran yang kuat mengikut haiwan zodiak anda.

Pakar feng shui mungkin berbeza dalam butiran ramalan tahunan mereka yang popular untuk Tahun Baru Lunar, tetapi perkara utama cenderung serupa - seperti warna bertuah, nombor bertuah, dan petua berguna untuk kehidupan yang lebih baik, serta amaran mesra tentang unsur-unsur yang mungkin negatif.

Kereta yang anda pandu mencerminkan gaya hidup anda, pilihan peribadi, dan kejayaan kerjaya anda, dan ia juga menentukan sejauh mana gaya hidup harian anda sebagai pemandu, betapa selesanya pilihan mobiliti anda, dan malah sejauh mana kejayaan yang anda capai.

Mungkin sukar untuk menerima konsep bahawa kereta anda boleh menjadi punca dan hasil dari kedudukan anda dalam hidup, tetapi keajaiban kereta sebenarnya merangkumi aspek budaya yang melangkaui peranan utamanya sebagai alat pengangkutan.

Dalam kes zodiak Cina dan 12 haiwan dalam Tahun Baru yang sekarang ini di bawah naungan Naga, aspek budaya berkaitan dengan warna kereta yang paling sesuai untuk individu berdasarkan tahun kelahiran mereka dalam kalendar Cina dan haiwan yang sesuai.

Warna kereta mana pun yang membantu anda mendapatkan Tahun Naga yang baik, jangan ambil risiko dengan perlindungan insurans kenderaan anda - biarkan Motorist membantu anda mendapatkan insurans kenderaan yang komprehensif tetapi berpatutan untuk melindungi kenderaan yang diharapkan bertuah.

NagaSebuah kenderaan pacuan empat roda yang lasak dan berwarna hitam dengan perincian berwarna emas akan sesuai untuk pemandu zodiak Naga.

Warna kereta bertuah untuk pemandu zodiak Naga: hitam, putih, biru, emas.

Jalan anda pada tahun 2024 sebagai seorang Naga🐉

Sebarang lencongan di laluan menuju ke arah matlamat anda akan menjadikan anda lebih kuat dan terbang lebih tinggi. Jadilah seteguh seorang pemandu perlumbaan dalam mengejar kejayaan podium, tetapi ingatlah untuk berhenti rehat dan menjaga kesejahteraan diri anda.

ULARSebuah kenderaan pacuan empat roda yang lasak dan berwarna hitam dengan perincian berwarna emas akan sesuai untuk pemandu zodiak Ular.

Warna kereta bertuah untuk pemandu zodiak Ular: hitam, putih, biru, emas.

Jalan anda pada tahun 2024 sebagai seorang Ular🐍

Sebarang lencongan di laluan menuju ke arah matlamat anda akan menjadikan anda lebih kuat dan terbang lebih tinggi. Jadilah seteguh seorang pemandu perlumbaan dalam mengejar kejayaan podium, tetapi ingatlah untuk berhenti rehat dan menjaga kesejahteraan diri anda.

KUDAKekuatan kuda yang banyak akan dimiliki oleh pemandu zodiak Kuda pada Tahun Naga.

Warna kereta bertuah untuk pemandu zodiak Kuda: merah, coklat, oren, kuning.

Jalan anda pada tahun 2024 sebagai seorang Kuda🐎

Anda akan bertenaga seperti Ferrari Prancing Horse dan rajin seperti Ford Mustang. Akan ada peluang keemasan untuk mempercepatkan perniagaan anda atau mempertingkatkan kerjaya anda, tetapi pastikan anda menghantar diri untuk "servis" secara berkala untuk kekal sihat.

KAMBINGSemua bintang bersinar untuk setiap pemandu zodiak Kambing, yang oleh itu patut mendapatkan sebuah Mercedes.

Warna kereta bertuah untuk pemandu zodiak Kambing: merah, hitam, biru, oren.

Jalan anda pada tahun 2024 sebagai seorang Kambing🐐

Bintang-bintang menyusun diri untuk anda tahun ini, seperti bilik pameran Mercedes dengan lambang tiga bintang yang bersinar terang. Fokus pada kerja anda akan memacu kemajuan anda ke atas, dari sedan kelas C hingga bilik mesyuarat kelas C-suite.

MONYETSebuah Mini Moke berwarna oren akan sesuai untuk pemandu zodiak Monyet.

Warna kereta bertuah untuk pemandu zodiak Monyet: biru, hitam, merah, oren.

Jalan anda pada tahun 2024 sebagai seorang Monyet🐒

Tindakan, keputusan, dan penyelesaian masalah anda akan menentukan sama ada anda akan meningkat dari seorang mekanik di bengkel kehidupan yang mencabar, menjadi Caesar di planet beruk. Rebut setiap peluang untuk meningkatkan kerjaya anda.

AYAMKasut pemanduan ini sangat sesuai untuk pemandu zodiak Ayam yang mahu menjadi cepat dan bertuah.

Warna kereta bertuah untuk pemandu zodiak Ayam: kuning, oren, coklat, merah.

Jalan anda pada tahun 2024 sebagai seorang Ayam🐓

Janganlah mudah berundur dalam usaha cepat anda untuk membina hubungan dan memperluas rangkaian sosial. Jadilah ayam turbo-pemacu di rumah, di tempat kerja, dan di jalan raya dengan membantu orang lain, yang mungkin akan membawa kepada balasan kebaikan yang saling menguntungkan.

ANJINGSama ada sebagai anjing yang tidak dianggap atau anjing teratas, anda patut meneroka lebih banyak sebagai pemandu zodiak Anjing.

Warna kereta bertuah untuk pemandu zodiak Anjing: putih, emas.

Jalan anda pada tahun 2024 sebagai seorang Anjing🐕

Ini adalah tahun perubahan bagi anda, tetapi janganlah berlaku bertindak tanpa berfikir. Keluar dari zon selesa anda dan jelajahi kawasan baru, seperti Land Rover yang tangkas dalam penyelidikan. Kekal tenang dan teruskan, peganglah keyakinan dan teruskan memandu ke hadapan.

KHINZIR2024 adalah tahun yang fantastik untuk menjadi pemandu zodiak Babi, yang mungkin mendapat sebuah Porker di sepanjang jalan.

Warna kereta bertuah untuk pemandu zodiak Babi: kuning, coklat.

Jalan anda pada tahun 2024 sebagai seorang khinzir🐖

Anda akan menjadi tumpuan utama tahun ini, berkat kemasyhuran dan keberuntungan yang akan datang kepada anda seperti yang terlihat di dalam bola kristal. Akan ada peluang untuk mendapatkan wang dan usaha yang memberi impak, ditambah dengan impian memiliki sebuah Porker di laman rumah anda jika anda sungguh bertuah.

TIKUSSebuah hatchback berani berwarna kuning dengan sentuhan hitam adalah apa yang diperlukan oleh pemandu zodiak Tikus untuk terus menang.

Warna kereta bertuah untuk pemandu zodiak Tikus: kuning, coklat, biru, hitam.

Jalan anda pada tahun 2024 sebagai seorang Tikus🐀

Perlumbaan tikus mempunyai pemenang yang diberkati pada anda tahun ini. Tekan pedal minyak, buka throttle sepenuhnya dan lajukan ke garisan penamat. Rayakan kemenangan, kumpulkan piala dan kemudian isikan semula bahan api kereta perlumbaan anda untuk beberapa pusingan panas lagi.

Seorang pemandu zodiak Lembu akan diberkati dengan tahun yang menakjubkan, tanpa mengira bidang apa yang dia cemerlangi.

Warna kereta bertuah untuk seorang pemandu zodiak Lembu: biru, hitam, merah, oren.

Jalan anda pada tahun 2024 sebagai seorang Lembu🐂

Wah, ini mungkin akan menjadi tahun yang menyenangkan bagi anda. Bulan-bulan akan sehalus sebuah limosin, seaktif sebuah kereta lumba, dan sepuas sebuah roadster. Kejar impian memandu anda dan segala yang lain dengan keyakinan yang melimpah.

HARIMAUTerdapat seekor harimau mengaum di tangki kereta sukan anda tahun ini jika anda seorang pemandu zodiak Harimau.

Warna kereta bertuah untuk seorang pemandu zodiak Harimau: biru, hitam.

Jalan anda pada tahun 2024 sebagai seorang Harimau🐅

Jalan anda ke arah kehebatan sebagai kucing paling keren di hutan batu ini diterokai dengan permulaan yang kuat, perkembangan dinamik, dan peluang yang cemerlang. Ia akan menjadi masa yang menyeronokkan untuk menjadi seekor Jaguar yang kuat mengembara di lalu lintas yang perlahan.

ARNABSeorang pemandu zodiak Arnab mungkin memerlukan sebuah roket saku untuk melompat dari satu tempat ke tempat lain dalam usaha mencari keberuntungan.

Warna kereta bertuah untuk pemandu zodiak Arnab: kuning, coklat, biru, hitam.

Jalan anda pada tahun 2024 sebagai seorang Arnab🐇

"Melompat" untuk yang terbaik semasa anda menavigasi peta jalan kekayaan dan kesihatan terkini dengan lebih banyak belokan daripada seekor naga yang berliku-liku. Kekal teguh di belakang roda dan bersedia dengan sepenuhnya, supaya anda dapat mencapai hasil yang positif di jalan raya dan di luar sana.

Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!

Muat turun Motorist App sekarang. Direka oleh pemandu untuk pemandu, aplikasi semua-dalam-satu ini membolehkan anda menerima kemas kini trafik dan suapan terkini daripada kamera trafik langsung, harga petrol yang dikemas kini dan akses pantas kepada rangkaian penuh perkhidmatan berkaitan kenderaan kami.


Bacaan Tambahan: Bagaimana teknologi merevolusikan keselamatan jalan raya di Malaysia

0 Comments