Hari Wanita Antarabangsa bersama Motorist: 10 Aksesori Kereta Penting Untuk Semua Pemandu Wanita

Diterbikan oleh pada . Dikemas kini pada 25 Feb 2022
10 Essential Car Accessories For All Women Drivers

Selaras dengan Hari Wanita Antarabangsa, artikel ini adalah untuk meraikan semua wanita di Malaysia dan di seluruh dunia yang memandu untuk masa lapang mereka sendiri, bekerja atau menjemput anak-anak mereka. Berikut ialah 10 aksesori kereta penting yang perlu ada pada pemandu wanita di dalam kereta mereka.

Kadang-kadang bukan wanita sahaja malah lelaki yang gemar menghias kereta untuk menjadikan pemanduan mereka lebih menarik dan selesa. Kenderaan yang anda pandu mungkin Sedan, SUV atau kereta biasa-biasa sahanga, namun anda boleh menukar kenderaan biasa menjadi kereta yang kelihatan mewah jika anda memilih aksesori yang sesuai untuk kenderaan anda.

Tanpa berlengah lagi, mari kita berbincang tentang perkara yang patut ada di kereta anda!


Pelapik Bahu Tali Pinggang Keledar

10 Essential Car Accessories For All Women Drivers 2

(Kredit Foto: Lazada)


Bagaimanakah anda mencantikkan tempat duduk pemandu serta tingkatkan tahap  keselesaan untuk pemanduan jauh anda dengan melindungi bahu anda? Dapatkan penutup tali pinggang keledar atau pelapik bahu! Sarung tali pinggang keledar dengan kusyen yang lembut dan selesa yang meningkatkan keselamatan dan keselesaan.

Anda boleh mendapatkannya dalam talian dalam pelbagai reka bentuk/warna yang menepati citarasa anda! Ada yang murah juga. Walau bagaimanapun, kami mengesyorkan yang berbulu kerana ia kelihatan comel dan hangat pada masa yang sama.


Tikar Lantai Kereta Getah

10 Essential Car Accessories For All Women Drivers 3 (Kredit Foto: Trapo)

Tikar lantai kereta adalah keperluan utama, terutamanya bagi wanita yang gila kebersihan. Walaupun adalah fakta yang diketahui bahawa lantai kereta anda tidak akan pernah bersih semasa memandu, menambah tikar lantai getah pasti membantu mengelakkannya daripada sembarang kotoran.

Kami mengesyorkan tikar lantai getah di atas tikar lantai 3M kerana kami mendapati ia lebih mudah dibersihkan. Kadangkala, anda akan melihat butiran kecil kotoran di antara tikar lantai 3M dan ia akan mengambil masa yang lama untuk membersihkannya. Anda tentu tahu apa yang kami maksudkan jika anda pernah memilikinya.

Tikar lantai getah berkualiti baik boleh bertahan lasak dan sesuai untuk segala cuaca, jadi ia pasti memastikan permukaan keseluruhan lantai kereta bersih untuk pemandu wanita.


Cermin Mata Hitam

10 Essential Car Accessories For All Women Drivers 4 (Kredit Foto: Zalora)

Wanita yang memakai cermin mata hitam semasa memandu merupakan kenyataan utama. Anda kelihatan keren serta melindungi mata anda daripada matahari semasa memandu. Memakai cermin mata hitam hanya memberikan keyakinan yang besar kepada sesetengah orang namun kami tidak dapat memberikan anda pengesyoran terbaik untuk cermin mata hitam kerana ia boleh bejulat harga dari yang murah kepada yang mahal bergantung pada belanjawan anda.

Tetapi satu perkara yang pasti, ia mesti ada semasa memandu awal pagi ke tempat kerja atau untuk memandu pulang ke rumah pada waktu petang.


Cermin Pelindung Matahari Kereta

10 Essential Car Accessories For All Women Drivers 5

(Kredit Foto: Lazada)


Sebelum keluar dari kereta, sudah menjadi fitrah untuk memeriksa diri sendiri dan memastikan kita kelihatan rapi. Tiada helaian rambut yang longgar dan pastikan solekan anda tepat. Di sinilah cermin pelindung matahari kereta dipasang.

Terdapat juga beberapa cermin yang ada lampu tambahan padanya, hebat! Anda semestinya mempunyai cermin pelindung matahari yang dilabelkan sebagai penting dalam kereta anda.


Penyegar Udara Kereta

10 Essential Car Accessories For All Women Drivers 6 (Kredit Foto: Bath & Body Works)

Tiada siapa yang suka bau busuk dan setiap kereta harus berbau harum sepanjang masa. Bolehkah anda bayangkan betapa sukarnya ia memandu selama berjam-jam sambil adanya bauan busuk di dalam kereta anda? Oleh itu, keperluan seterusnya ialah penyegar udara kereta.

Anda boleh mendapatkan penyegar udara dari banyak tempat dan memilih wangian yang anda suka. Penyegar udara juga terdapat dalam pelbagai bentuk dan saiz.

Teruskan dan dapatkan beberapa penyegar udara untuk kereta anda untuk pengalaman perjalanan yang lebih baik untuk anda dan penumpang anda!


Penyangkut Cangkuk Kereta

10 Essential Car Accessories For All Women Drivers 7

(Kredit Foto: Lazada)

Keperluan yang murah tetapi sangat berguna untuk kereta anda, anda boleh menggunakannya untuk menggantung dompet atau beg tangan anda sendiri. Tetapi penggunaan muktamad untuknya? Untuk menggantung makanan yang telah ditapaukan dan mengelak situasi dimana ia tertumpah di dalam kereta anda. Ini adalah penyelamat untuk ramai orang, dan dari perspektif wanita, itulah tempat terbaik untuk menggantung beg anda apabila semua tempat duduk penumpang diambil.

Lebih-lebih lagi, ini sangat berpatutan dan mudah dibeli!


Bantal Sandaran Kepala Kereta dan Kusyen Sokongan Leher

10 Essential Car Accessories For All Women Drivers 8

(Kredit Foto: Lazada)

Ia penting kerana ia membantu setiap pemandu berehat semasa memandu untuk masa yang lama. Telah diketahui bahawa pemandu kereta sering berasa resah apabila mereka memandu dengan kerap atau memandu jauh. Kadang-kadang, kepala dan bahu mereka mula sakit. Untuk menangani masalah ini, adalah sangat membantu untuk mempunyai bantal sandaran kepala kereta atau penyokong leher di dalam kereta anda.

Mereka bukan sahaja boleh membantu dengan kesakitan tetapi anda juga boleh berehat dengan selesa di antara perjalanan dan berjam-jam di dalam kereta anda. Mereka datang dalam pelbagai reka bentuk dan bentuk yang sesuai dengan pilihan anda.


Kusyen Ketinggian Tempat Duduk Kereta

10 Essential Car Accessories For All Women Drivers 9

(Kredit Foto: Shopee)

Kusyen ketinggian tempat duduk kereta adalah lebih berguna untuk orang yang lebih pendek daripada orang lain. Mereka boleh melaraskan kusyen tempat duduk untuk kereta dengan mudah dan menjadikan tempat duduk lebih tinggi dan lebih selesa untuk perjalanan.

Kusyen tempat duduk kereta ini kebanyakannya diperbuat daripada bahan gebu dan ia boleh memberikan anda rasa selesa semasa anda memandu, sekali gus menjadikannya bagus untuk pemanduan yang jauh. Ia adalah pembelian yang sangat murah yang boleh didapati dengan mudah di pelbagai kedai.


Pengecas Telefon Kereta Tanpa Wayar

10 Essential Car Accessories For All Women Drivers 10 (Kredit Foto: Shopee)

Terlewat dan bateri telefon anda lemah? Apa yang anda perlukan adalah gajet hebat ini. Pengecas telefon kereta tanpa wayar boleh juga berfungsi sebagai pelekap kereta. Pelekap pengecas telefon wayarles membolehkan anda mengecas telefon anda semasa menavigasi jalan ke destinasi anda. Ia amat berguna!

Dari segi harga, mereka agak berpatutan. Anda boleh mendapatkannya dengan harga melebihi RM80 di kedai elektronik atau dalam talian. Peningkatan yang sangat baik daripada pelekap telefon biasa apabila menyambungkan telefon anda ke wayar adalah menyusahkan.


Pembersih Vakum Kereta Mudah Alih

10 Essential Car Accessories For All Women Drivers 11

(Kredit Foto: Shopee)


Aksesori kereta penting terakhir yang kami sarankan adalah untuk wanita yang berasa selesa di dalam kereta yang bersih. Senang diguna dan seperti yang dicadangkan, mudah alih, aksesori kereta ini paling sesuai untuk pembersihan cepat selepas anda pulang dari pemanduan anda.

Daripada menghabiskan masa dan wang untuk pergi ke kedai perincian atau mencuci kereta, anda boleh membersihkan bahagian dalam kereta anda sendiri dengan mudah.

Kami berharap senarai 10 aksesori kereta penting ini membantu anda. Mungkin sudah tiba masanya untuk melabur dalam beberapa daripadanya jika anda belum melakukannya!


Hadiah Hari Wanita Antarabangsa bersama Motorist!

International Womens Day Giveaway

Sertai kami dalam meraikan Hari Wanita Antarabangsa dengan menunjukkan penghargaan anda kepada pemandu wanita dalam hidup anda! Kami memerlukan bantuan anda dengan mencalonkan ahli keluarga atau rakan wanita yang memandu. 5 daripada wanita bertuah ini akan memenangi pakej penjagaan istimewa dari Bio-essence, Somebymi dan Pantene dari Motorist Malaysia.

Untuk menyertai giveaway kami:

  1. Like Halaman Facebook kami Ikuti kami di Instagram (@motoristmy)
  2. Like dan Kongsi artikel ini (set your account to Public)
  3. Tag wanita anda dan beritahu kami apa yang membuatkan dia istimewa!

Setiap komen layak sebagai satu entri. Peserta boleh tag berbilang rakan untuk menambah bilangan penyertaan.

Psst! Kami akan membuat hadiah tambahan jika kami mencapai 10k Suka Facebook, jadi ingat untuk Follow & Like Halaman kami!

Kami akan memilih dan mengumumkan 5 pemenang pada 23 Mac 2021, 12 tengahari!

Saya mahu mendapatkan harga jualan tertinggi untuk kereta saya dalam masa 24 jam!


Bacaan Tambahan: Which Car Wash Type to Choose this Chinese New Year: Automatic or Manual?

0 Comments