9 Sebab Mengapa Anda Perlu Dapatkan Aplikasi Motorist Hari Ini!

Diterbikan oleh pada . Dikemas kini pada 8 Nov 2022
Urus niaga kenderaan, pinjaman, insurans dan pembaharuan cukai jalan hanyalah beberapa perkara yang perlu anda memantau sebagai pemilik kenderaan. Bukankah lebih baik jika semua ini dipusatkan dalam satu aplikasi?

Di sinilah mana Apl Super Automotif Motorist masuk, menawarkan semua perkhidmatan tersebut dan banyak lagi! Ia adalah yang pertama seumpamanya di Malaysia, menjanjikan kemudahan, kebolehcapaian yang lebih baik, dan pengalaman yang bebas daripada kekecohan untuk mengurangkan kemungkinan titik kesakitan dalam perjalanan pemilikan kenderaan anda!

Berikut adalah 10 ciri yang tersedia pada Apl Super Automotif Motorist!

1) Menang sehingga RM2000 setiap minggu

Bagaimana jika kami memberitahu anda bahawa Motorist memberi wang secara percuma melalui aplikasinya? Anda hanya perlu memuat turun dan aplikasi, mendaftarkan kenderaan anda pada aplikasi, dan jika nombor plat kenderaan anda keluar dalam cabutan kami pada hari Ahad, anda menang! Itu sahaja jadi apa tunggu-tunggu lagi? Siapa tak suka duit percuma kan?

2) Proses jual kereta tanpa kekecohan


Menjual kenderaan anda boleh menjadi proses yang memenatkan, daripada menyusun kertas kerja yang diperlukan ke mencari pembeli yang tepat dan mendapatkan harga terbaik. Motorist mengendalikan semua kerja keras yang rumit untuk anda dengan kemudahan telefon bimbit anda. Apa yang anda perlu lakukan ialah memberikan kami nama, nombor telefon dan nombor kenderaan anda dan kami akan memberikan anda tawaran terbaik untuk kenderaan terpakai anda daripada rangkaian luas kami yang terdiri daripada 460 rakan kongsi.

3) Insurans cekap dan tanpa obligasi

Begitu juga, terdapat banyak perkara yang perlu dipertimbangkan semasa mendapatkan insurans kereta. Hanya masukkan butiran yang diperlukan ke dalam Aplikasi Motorist dan eksekutif jualan kami yang mesra akan menghubungi anda dengan sebut harga terbaik daripada pelbagai syarikat insurans. Jangan risau, meminta sebut harga adalah bebas kewajipan!

4) Uruskan saman-saman anda!


Aplikasi Motorist juga boleh membantu anda menjejaki saman-saman trafik anda! Dimaklumkan tentang saman tertunggak atau baru dan dapatkan pemberitahuan bila anda perlu membayarnya. Anda juga boleh membuat pembayaran melalui aplikasi ini!

5) E-concierge peribadi anda

Aplikasi Motorist juga bertindak sebagai e-concierge peribadi anda sendiri. Perkhidmatan ini akan membantu anda dalam pelbagai bidang seperti memberitahu anda apabila pemeriksaan atau insurans kenderaan anda yang seterusnya perlu dibayar, malah ia akan mengingatkan anda tentang cukai jalan anda yang tamat tempoh 2 bulan sebelum ia tamat tempoh.

6) Dimaklumkan tentang keadaan trafik pada masa nyata!


Kemalangan, kerosakan kenderaan atau penutupan jalan benar-benar boleh mengganggu rancangan perjalanan anda manakala kamera trafik, lampu merah dan kelajuan boleh menjejaskan kewangan anda jika anda tidak memberi perhatian. Aplikasi Super Motorist akan mengemaskinikan anda tentang keadaan trafik ini dan banyak lagi, semuanya dalam masa nyata!

7) Sumber berita dan petua automotif yang kaya

Dapatkan akses kepada arkib maklumat yang besar pada Aplikasi Motorist. Panduan cara, artikel keluaran kereta baharu dan liputan berita automotif terkini di Malaysia —semuanya di hujung jari anda!

8) Berinteraksi dengan komuniti kenderaan yang aktif

Anda akan diisih dan dijemput untuk menyertai sebuah kumpulan kereta apabila anda memuat turun apl. Dalam kumpulan ini, pengguna boleh berbincang dengan ahli komuniti kenderaan masing-masing tentang pelbagai topik seperti kereta anda, bengkel kegemaran dan seumpamanya!

9) Menangi produk Apple yang hebat

Berpeluang untuk memenangi pelbagai jenis produk Apple terbaharu dalam kempen Pemberian Produk Apple semasa Motorist! Ini termasuk hadiah seperti iPhone 14, Airpods 3, Apple Watch SE dan banyak lagi! Apa yang anda perlu lakukan adalah memuat turun Aplikasi Automotif Super Motorist dan ikuti langkah-langkahnya. Ketahui lebih lanjut di sini!

Tuntut penilaian kereta percuma anda hari ini!


Read more: Why You Should Get Special Perils Coverage in Malaysia!

0 Comments